Ivartalanított kandúr macskám rendszeresen összevizeli az ágyakat, táskákat és székeket a lakásban, mit tehetnék még vele?
2 éves kandúr, kasztrálva volt 6-8 hónapos korában, a vizelést viszont csak nemrégiben kezdte el. Az alomjába is piszkít, de rendszeresen összepisili a fent írt bútorokat is.
Voltunk vele már többször is állatorvosnál, nincsenek hugyuti gondjai, kapott már nyugtatókat is, azok sem segítettek.
Nem szeretnénk kirakni, se menhelyre küldeni, de ezt az állapotot is nehezen bírjuk már.
Lehetséges esetleg, hogy az ivartalanításnál valami "bent maradt"? Mit tudnék vele még csinálni ezeken kívül?
Egyszer vigyáztam egy ismerősöm macskájára, miután meglátta, hogy új arc vagyok, másnap már mindent összepisilt, iszonyatos szaga volt. Ivartalanított négy éves kandúr. Ismerősöm tanácsára igyekeztem egy az egyben úgy gondozni, ahogy ő szokta, minden időpontot betartani a napi rutinjában, kedvesen beszéltem hozzá, kicsit több jutalom falatot kapott, stb. Amint úgy érezte, hogy minden oké, befejezte, ez kb két hét volt. Utána már azt is szívesen vette, ha simogatom, addig nagy ívben elkerült. Nem is próbáltam kergetni, tudtam, hogy csak tovább sokkolnám, hogy hirtelen eltűnt az igazi gazdi.
Szerintem valami konkrét dolog váltotta ezt ki, próbáld meg megnyugtatni, szeretgetni. Ne gyógyszerekkel, hanem foglalkozz vele, beszélj hozzá, csinálj mindent úgy, ahogy korábban megszokta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!