Holnap kapok a munkatársamtól egy kiscicát, de nekünk már van két öreg cirmos kandúr a lakásban. Mire számitsak?
Azt már sejtem, hogy nem fogják jó szemmel nézni az új trónbitorlót, és fújnak majd rá. Hogyan lehet őket összeszokatni, és mennyi idő, amíg teljesen elfogadják egymást?
Azt a tanácsot kaptam, hogy a macskaszállító dobozba tegyek egy olyan régi ruhát, amin a cirmosaink alszanak,arra tegyem a kiscicát, és akkor amikor hazaértem vele a szag átjárja a bundáját, és nem lesz semmi harc köztük
De ebbe én nem vagyok olyan biztos. Főleg azért nem, mert a macskák a hátsó fertályuk szagolása után azonosítják egymást. Ezt többször is megfigyeltem. Ha bántani fogják, inkább a kicsit etessem külön?
Amikor én befogadtam egy kiscicát, a 3 éves kandúromat egyáltalán nem érdekelte. Élte a maga életét, a kicsi is a magáét.
Többször fogadtunk már be macskát, de eddig mindenki kijött mindenkivel. Mutasd meg nekik a kicsit, és egy darabig ne hagyd őket egyedül felügyelet nélkül. Egyáltalán nem biztos, hogy baj lesz belőle. Ha mégis rossz néven vennék az új jövevényt, egy darabig különítsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!