Ingyen cica faluról, vagy fajtatiszta tenyésztőtől?
Nem vennék tenyésztőtől macskát.
Nekünk sokszor volt már utcai kóbormacska, ami ideszokott. Eleinte emberkerülő volt sok, de idővel megszeretnek. A kicsiket meg könnyebb szokatni.
Vidd el állatorvoshoz, hogy szűrje ki a betegségeket, ilyeneket.
Sok sikert és felelősségteljes macskatartást kívánok neked. :)
Én jobban szeretem a házi macskákat. Sokkal kedvesebbek, szerethetőbbek, bújósabbak, dorombolósabbak.
A szomszédnak sziámija volt, agresszív volt, állandóan karmolt, verte a többi macskát.
Apáméknak van egy brit rövid- és egy hosszúszőrű, ők se igazán szerető macskák, ha felveszed őket nyávognak, hisztiznek, csak akkor lehet őket simogatni, ha úgy gondolják, viszont nagyon játékosak, cukik.
Én úgy tapasztaltam, hogy a házimacskák jobban ellenállóbbak a betegségek ellen. Az pedig, hogy agresszívabbak vagy antiszociálisabbak az nem igaz. A fajtatiszta, keverék, tenyésztős, szaporítós cicák is épp ugyanúgy viselhetik ezeket a jellemvonásokat.
Ne fél óra együttlét után válaszd ki a cicádat, legalább egy teljes órát tölts vele és érdeklődj a gazdájánál a személyiségéről. Olyan helyről ne hozz cicát, ahol nem foglalkoznak velük azon túl, hogy etetik őket.
És ne nagyon fiatal 2 hónapos cicát válassz, hanem picit idősebbet. A 3-5 hónapos egyedeknél már jobban látszik, hogy milyen személyiségűek.
Emellett ne feledkezz meg az orvosi költségekről se és az esetleges károkról se.
Összepisilném a bokám örömömben, ha be tudnék szerezni egy norvég erdei cicát vagy egy cornish rexet... De az én bosnyák téri vegyesem is szép mindenki szerint. Tricolor, nagyon szép világos zöld szemű, tömött bundájú. Játékos, de nem bújós, persze velem gazdival jobban, de idegenekkel inkább harapós.
Bezzeg mamám falusi macskái, kész doromboló bajnok mindkettő kandúrja. Ha ott vagyok, mindig irigykedve figyelem, ahogy a hasukat simizi stb.
Mindazonáltal lehetetlen eldönteni egyből, milyen természete lesz egy cicának.
Ha újat szeretnék be szerezni, azt vagy mentőcsoporttól vagy menhelyről tenném.
"Egyedül élek, nem nagyon járok el otthonról, csak dolgozni. Szóval magányos vagyok."
Rengeteg ember próbálja állattal megoldani a magányát, de az állat nem arra való. Ha tényleg emiatt szeretnél, akkor szerezz egy kapcsolatot.
Nem kell fajmacskát venni, felesleges. Egy szimpla házicica ugyanúgy megteszi.
Azt javaslom, keresgélj a neten macskamentők által hirdetett cicákból, ők ugyanis remek leírásokkal szolgálnak a képeken kívül, így könnyen kiválaszthatod a magadnak megfelelő egyedet.
Kölyök cicát nem igazán ajánlanék, egyrészt még nincs hozzá tapasztalatod, másrészt az valóban "zsákbamacska", még akkor is, ha magad neveled fel.
Jobban jársz, ha 1-2 év körülit keresel, a menhelyi és macskamentős cicák oltottak, ivartalanítottak és már tudható a természetük.
Én így találtam jó pár éve egy tündéri macsekot és egy percig sem csalódtam benne. Pontosan olyan, mint a leírás.
Ő az, már kb. 5 éve nálam van:
Keress itt, de még kismillió helyen találhatsz:
Nem kell fajtatiszta cicát venni, csak ha igazán szerelem.
De a falusi szaporítást se támogasd, ha mindegy mikyen a cica fajtája, válassz egyet macskamentőktől, ahol nem kennelben, hanem családban élnek a mentvények. Ők tudnak majd olyat adni, amilyet keresel. Ha van. Ha nincs, akkor van másik macskamentő szervezet. De jófogásról, faluról, még imgyen se hozz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!