Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem eszik száraz tápot a 9...

Nem eszik száraz tápot a 9 hetes macskám! Az baj?

Figyelt kérdés
2010. jún. 20. 11:31
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%

Szia!

Az én cicám nagyon sokáig nem evett száraz ételt, így a fogai későn cserélődtek, ami ahhoz vezetett, hogy később(12-14 hónapos) sem tudta megenni a száraz tápot!

Ha tejbe áztatod, és úgy adod oda neki, hogy a táp közepe még keménykés, akkor rá fog kattani néhány alkalom után! Próbáld ki! Remélem sikerülni fog! =)

2010. jún. 27. 12:01
 12/15 anonim válasza:
100%

Az a lényeg a száraz tápnál, hogy jó minőségü legyen (pl. selekt gold, royal canin, hill's ) Ezekbenn minde benne van ami kell egy macseknak, már kis korától kezdve. A száraz tápoknál az a lényeg hogy legyen a táp mellet víz is a macskának ( ez rá is van írva jobb márkákon ) Beáztatni is jó a tápot, de ha nem eszi meg akkor kidobhatod, mert odaposhad. A legjobb ha benyomod kicsit a mikróba. Csak 10-15 másodpercre. Akkor felengednek a zsírok kicsit, és puhább lesz a táp. És ezt későb is meg tudod ismételni, ha nem ette meg mind.

A whiskas, kitekat, sheba, álltalában rosz minőségek. Mert sok benne a melléktermék, hús alig, víz 80% (pl.a konzerveknél). És mindenhol benne van a cukor! Amire rászokik a macsak is ugyanúgy mint az ember. Olyan mintha Mc Donalds-es kajával tömnéd a macskád.

2010. jún. 27. 15:38
 13/15 anonim válasza:
9 hetes cica már nem is annyira kicsi. Az enyém 8 hetes és mindent megeszik. Azt eszi amit mi. Milánói meg a bolonyai spagetti a kedvence (mert nekem is) de a rántott hússal is megbírkózik. Pörkölt krumplival vagy bármi amit mi eszünk jut neki is. Vettem neki konzerveket is de nem volt olyan fajta amit ne evett volna meg. 33 éves vagyok, eddig sosem volt macskám mert azt hittem macerás, de eddig csak örömöm van benne. Én azt mondom ha a tiéd nem eszi a száraz tápot ne is erőltesd, biztos jut neki valami házi koszt. A sokat blamált egyszerű párizsi biztos bejön neki.
2010. jún. 28. 21:35
 14/15 anonim ***** válasza:
dehog
2010. jún. 29. 09:39
 15/15 anonim ***** válasza:
dehogy baj! te sem szeretsz mindent amit eléd raknak!próbáld meg konzervessel.nekem 2 macskám van és nemrég szoktattam őket rá a szárazra...
2010. jún. 29. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!