A MACSKÁM SZEME NAGYON NYÚNYA SÜRGŐSEN KÉNE A
SEGÍTSÉG?
Figyelt kérdés
Van egy kicsi cicám nagyon életvidám játékos de egyik napról a másikra elkezdett a szeme nagyon becsípásodni és állandóan könnyezik mit csináljak vele?Eddig kamillával mosom mert már ki se tudta nyitni a szemét úgy összeragadt?
Naponta többször kell mosni a szemét kammillával, nem csak egyszer. Ha az orvoshoz elviszed, akkor ad rá krémet.
2011. nov. 7. 19:28
2/15 anonim válasza:
Jah és addig, amíg nem szárad meg, addig ne engedd ki. Ez a szeles idő nem tesz jót, ha a szeme épp a kamillától nedves.
2011. nov. 7. 19:29
3/15 anonim válasza:
Igen, kenegesd kamillával!
De ne légy megijedve, a macskáknak 9 életük van, de legalábbis sok :) A mi egyik cicánknak szörnyű leírni, de kifolyt a szeme, azt hittük meg fog halni, el is ment otthonról egy-két napra, azt hittük meghalni, de hazajött! és bár az egyik szeme már nem volt meg, még sokáig a cicánk volt! saját magától kiheverte a dolgot. úgy szerettem azt a cicát...
Ha nagyon aggódsz és megteheted, vidd el állatorvoshoz.
2011. nov. 7. 19:40
4/15 anonim válasza:
Szerintem holnap mindenképpen vidd orvoshoz. Lehet, hogy macskanátha, abba könnyen belehalhat.
2011. nov. 7. 19:47
5/15 anonim válasza:
Mi cicáinknak is ilyesmi bajuk volt pár hete, a kamilla nem oldotta meg. Elvittük őket állatorvoshoz, kaptunk szemcseppeket (Voltarent, Ciloxant), aztán még Tetrant is, szegényeket későn vittük és már nagy volt a baj :( Szóval ha a kamillától nem javul pár nap alatt, akkor szerintem mielőbb nézesd meg az állatorvossal.
2011. nov. 7. 19:50
6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokra de egy nap kb. 5-ször mosom!És már kicsit szebb de apukán nem engedi hogy állatorvoshoz vigyem!de aszt mondták hogy ilyen szokott nekik lenni de elmúlik!És az egyik barátnőmnek aszt mondták hogy a kamilla nem jó hanem borvizet kell használni.Erről mit tudtok?
2011. nov. 7. 20:15
7/15 anonim válasza:
Nem értem apukádat komolyan! Ez gondolom egy komoly szemgyulladás, akár vírustól is lehet, magától nem fog elmúlni...csak kínozzátok azt a cicát.
2011. nov. 7. 20:24
8/15 anonim válasza:
Komoly betegség is lehet, akár meg is vakulhat.
2011. nov. 7. 21:02
9/15 anonim válasza:
Szia nekem is ez van a kicsikkel ez szerintem sokaknak igy van :) mosd neki kamillával ahogy nő a cica elmulik neki :) nyugi
2011. nov. 7. 21:19
10/15 anonim válasza:
Ami általában van a kicsikkel, az nem az, hogy ötszöri mosás mellett is összeragad. Állatorvos kell neki, ha összeragad és begyűlik a váladék, akár menthetetlen is lehet a szeme!
Ne hagyd addig se összeragadni, de ne szárazon feszegesd szét. Ha sok váladék ürül ne ijedj meg, inkább mint bent maradjon, de az állatorvos nem vicc.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!