Segítség kéne sűrgősen! Fél éves tengerimalackámnak már többször letört a foga, és nem tud rendesen enni, félek, hogy nem fog tudni enni és le fog soványodni. Gondoltam arra, hogy valamilyen fogerősítőt veszek. Mit ajánlotok?
Fogtörés
Ha az egyik vagy másik metszőfogból (az elöl elhelyezkedő fogak egyikéből) egy darab letörik, néhány nap alatt visszanő, nem okoz kellemetlenséget a tengerimalacnak. Kísérjük figyelemmel a kérdéses fog növekedését, míg vissza nem nyeri eredeti hosszát. Ha emiatt nem tud megfelelően táplálkozni, a táplálékot apróbb darabokra vágva adjuk neki, szükség esetén átmenetileg pépes ételt is készíthetünk, arra törekedve, hogy minél hamarabb visszatérjünk a hagyományos étrendre. Orvoshoz akkor forduljunk, ha a törött fog felülete csipkézett (esetleg szúrós sarka van), a szemben levő metszőfog ferde, a tengerimalac étvágytalan, nem rág megfelelően, gyulladást vagy fertőzést észlelünk. A C-vitamin hiánya jelentősen rontja az egészséges fogak kialakulását, fejlődését, ezért a tengerimalac étrendje legyen C-vitaminban gazdag.
Nyugi nincs gond! Ez még semmi! Nálunk a napraforgómagot nem tudta elrágni! Észrevettem kb 1-2 órára rá hogy túlságosan nagy a csönd kivettem 'hát ennek meg mi a baja"?
Erre ott volt a ráhúzva a fogaira a mag XD leszedtem és egyből jobban lett!
Nyugi visszanő a foga! Addig nincs baj amíg eszik :D:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!