A macskám miért terrorizálja a rigókat?
Tihamér ma este kapott két szelet csirkemellet. Tíz perc fekvés után kiment a lakásból... Gyanútlanul kinéztem a szoba ablakon és láttam, ahogy a kis madarakat zargatja. Végtelenül kellemetlen, hogy ilyen gyökér. Hogy taníthatnám meg neki, hogy "kedvtelésből" ne bántson más (kissebb) állatot?
A válaszokat előre is köszönöm! 22f
😂😂😂😂
Ez nagyon aranyos.
Mármint a megfogalmazásod.
A kutyád valószínűleg magányos, gondolkodj egy második kutyán.
A csirke melltől én is madarakra vadásznák.
A macska, méretéhez képest, igen komoly ragadozó. Ne akard a vadászösztönt kiölni belőle.
Ami pedig a táplálékláncot illeti a ragadozók a náluk kisebb (egy s) állatokat ejtik el, legalábbis általában, ez a természet rendje. Így Tihamér totál helyesen cselekszik, hogy terrorizálja a rigókat, ellenben nem terrorizálna mondjuk egy parlagi sast az tuti. Sajnos, csak a nála kisebbeket, mivel ők a potenciális zsákmányállatok. Valahol Tihamér ugyan a gyermeked, de azért mégsem embergyerek, hanem macska, így ezt nem fogod tudni neki megtanítani.
Add át üdvözletemet Tihamérnak!
Ragadozó, ösztönökkel, persze, hogy ezt csinálja.
A mienk gyíkokat szed szét. Nem eszi meg, de megfogja és a darabjait szétszórja a teraszon. Nem örülünk neki, mivel nagyon szeretjük a gyíkokat és micsoda vérengzés már ez, de lebeszélni nem tudjuk róla. Ragadozó, sőt macska, esélytelen.
Én ma engedtem vissza a veréb csapathoz, egy már repkedő gögicsélő fiókát.(egész későre hozta haza, és "csak" játszott vele, elvettem tőle, átaludta az éjszakát a cipős dobozomban, hajnalban meg szabadon engedtem, innen csak a természeten múlik mi lesz a sorsa)(rutinosan mentünk már csipogót)
Sziszmók már csak ilyen. Jól lakott, ő is bezabált ember és macska kaját, mégis hozott egy csipogót.
Ragadozó, ez van, ha a zsákmány ügyes megússza, ha nem nem, vagy ha szemfüles a gazdi, akkor van esélye még, talán.
(Már nagyon sokszor elmondtam Sziszmóknak, ha madárra fáj a foga ne hozza haza, süket fülekre találtam nála 😂 ő egy macska)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!