A macskák tudják, melyik ember milyen nemű?
Lehet, nagyon hülye kérdés...De mondjuk a szagunk alapján meg tudják rólunk állapítani a nemünket?
Régebben valahol azt olvastam, hogy sokszor a cicák ellenkező nemű emberekhez vonzódnak jobban és erről jutott eszembe, hogy ezek szerint érezhetik a hormonjainkat? Vagy a macskák úgy tekintenek az emberekre, mintha mindannyian valamiféle nemtelen lények lennénk? :D
Az állatok tudnak különbséget tenni az emberek neme között. A struccoknál figyelték meg, hogy párzási időszakban gyakran a gondozóikat "szemelik ki" maguknak, és minden struccnak megvan a maga preferenciája. Szóval van olyan strucc, ami sosem közeledik férfi felé, csak nő felé, és létezik ennek a fordítottja is.
A kutyáknál meg olyanról hallottam, hogy rengeteg előzőleg bántalmazott kutya lesz agresszív férfiak közelében, míg nők közelében olyanok, mint egy kezesbárány.
A macska sem sokkal kevésbé intelligens állat, mint pl egy kutya (csak kevésbé idomítható, ezért az emberek szeretik leírni őket) szóval tudják, hogy valaki nő-e vagy férfi, azt viszont nem tudom, hogy ez érdekli-e őket, vagy befolyásol-e bármit is.
Hogy a fenébe ne tudnák, a nők menstruálnak, a férfiak nem. Érzik a szagát. Így nem túl bonyolult különbséget tenni :)
Egyébként mi is bocsátunk ki feromonokat, ezt ők szintúgy érzik - mi már nem annyira, vagy legalábbis nem tudatosan.
Ez az állítás, miszerint az ellenkező nemet szeretik, nálunk tökéletesen igaz. A fiú cicánk belém van habarodva, a férjemet is szereti, de látványosan nem annyira. A lány macskánk éppen fordítva. Emellett akárhány férfi munkás jön a házhoz, rögtön a lábuk köré csavarodik a kis könnyűvérű, míg a srác messze elkerüli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!