Hány hetes vemhes lehet kb. A cicám? (bővebben lent)
(Nem, nem vagyunk szaporítók. 4 cicuskánk van rengeteg más állat mellett, mind családtagok tehát kioktatás nem szükséges! :) 3 macska ivartalanítva van, ő konkrétan beköltözött hozzánk magától, az udvarunkban találtuk. Ő is ivartalanítva lesz az ellés után)
TEHÁT a lényeg: a cicusnál kb. Február 10-én vettem észre, hogy nagyok lettek a cicijei, valamint a viselkedése megváltozott. Mára már március 4-én viszonylag nagy a hasa, egész nap pihen, pedig egyébként aktív macska, keresi a helyet kb. Naponta 6-7 különböző helyen alszik, szekrény teteje, kis dobozokban, tálakban stb. Sokat eszik még, de észrevettem rajta, mintha émelyegne néha, csak ül féloldalasan és néz maga elé pár mp-ig.
Megtapintottam óvatosan a hasát, de mozgást nem észleltem. Néha érzek kicsi "dolgokat" a hasában, de csa akkor ha pl. Elfordul,megtapintom,aztán utána pár mp múlva már nem érzem azt a valamit. Természetesen a jövő héten sort kerítünk az állatorvosra is.
Elnézést kérek, hogy hosszúra sikeredett, és lehet nem átláthatóra. Na meg azért is, hogy nem bírok várni pár napot, de nagyon izgatott vagyok! Köszönöm előre is a válaszokat!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Igem olvastam sokat ezekről dolgokról, de most tényleg megijesztett, hogy nem érzek mozgást... A cicának étvágya nagy, dorombol, jó kedve van, viszont ha a hasához érek néha odakap, morog.
Ha megnézi a doki, az sosem árt ;) ... főleg egy aggódó gazdinak.
Majd írj a fejleményekről.
Hátha január végén voltak itt akkor még van egy jó 3-4 hete a cicának. Akkor azért nem érzel mozgást, még, viszont abba bele is halhat, ha előre elhalnak benne a kölykök, nagyon veszélyes.
Az utolsó 2 héten érzed majd hogy mozognak, én ki is tudtam tapintani őket, elég komolyan érzed a rúgást. Szerintem szimplán nem tart ott a vemhességben.
De nem árt, ha megnézeted.
Ellésnel optimális esetben nem kell neki segítség, csak egy meleg hely, mire kell figyelni leírták. A cicának ösztönből jön mit kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!