A kérdés csak elméleti és remélem az is marad. Ha a kutyám megtépi a szomszéd cicáját, de még él, akkor én vagyok köteles állatorvoshoz vinni?
Attól függ.
Ha a te telkeden van a kutyád, és oda jön át a cica, akkor nem kell megtérítened. Ellenben ha a te kutyád megy át, vagy közterületen történik a dolog, azért már te felelsz.
Mindenkinek a saját állatát telken belül kell(ene) tartania.
Szerintem ha tudod, hogy van erre bármi esély, akkor tegyél óvintézkedéseket ellene. Beszélj a szomszéddal, van macskabiztos kerítés, ilyenek. (macskás vagyok grrr)
Egyszerű macskabiztos kerítés (nem könnyű a téma, de mégis!) - amennyiben a macska jár át hozzád.
Ha a te telkeden belül történik,akkor nem vagy köteles.
De emberségből és "jó szomszédi" viszonyból szerintem azonnal vidd ilyen esetben a dokihoz a cicát.
Gondolom a gazda utólag úgyis megtérítené a költséget és értékelné,hogy elvitted dokihoz azonnal, nem hagytad magára a cicáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!