Szomszéd szülője elhalálozott. Szoktak ilyenkor koszorút vinni? /már mint és /Tudom hogy embere válogatja, de ki hogyan?
Csak abban az esetben,ha már ők is hoztak elhuny szerettem re koszorút.Ekkor nem csak illik,hanem kötelező is .
Jószomszédi kapcsolatnál 1 csokor is elegendő .
Én is azt gondolom, hogy elég egy csokor.
És az is csak akkor, ha valahogyan (akár csak az ajtóra kitett gyászjelentéssel) tájékoztattak a temetésről.
Egyik szomszédunk pár hónapja elhunyt, jóban voltunk vele, de a családjukból senki sem értesített róla (és más szomszédokat sem) a haláláról és a temetésről sem (mindenki innen-onnan tudta meg). Gondolkodtunk, hogy elmenjünk-e a temetésre, de arra jutottunk, hogy ha semmilyen formában nem értesítettek, akkor nem akarják, hogy a szűk családon kívül bárki is ott legyen.
Otthon imádkoztam érte.
Nem kell törődni semmivel. Ha úgy érzed, hogy tartozol annyi végtisztességgel, menj el, szép gesztus lesz a hozzátartozóknak, akik ismernek. Vigyél egy csokor virágot, vagy akár egy szál fehér rózsát. Ha nem érzed így nem menj, akkor sem történik semmi. Én a szomszédaim temetésére (társasház) el szoktam menni.
Más kérdés, ha kaptál értesítőt, ekkor illik ott lenni, de egy csokor fehér virág akkor is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!