Kidobott /kóbor/ kismacska?
Egy fekete kismacska bejött az udvarunkba, föl a teraszra.
Megetettem, nagyon éhes volt.
Ahogy felvettem, olyan édesen dorombolt.
Ha megtartanánk, mit kell vele tenni.
Állatorvoshoz vigyem?
Szinte mindig volt kutyánk is és macskánk is, de a lakásba soha nem jöhettek be.
Otthon a szüleimnél sem, én ezt láttam, ezt szoktam meg.
Az utolsó cicánk, csak úgy eltünt kb. 1 éve, a kutyánkat pedig el kellett altatni, mert beteg volt és nem bírtuk nézni, hogy szenved, így inkább kifizettük a 10.000 ft-ot az altatásra.
Akkor azt mondtam, hogy nekem ide, semmiféle állat nem kell...
Egészen fél-1 órával ezelőttig...
De azért visszariadtam, hisz ezután, ha elmegyünk pár napra valahova, megint kezdődik, hogy jöjjön valaki etetni a cicát és hogy szokja meg, hogy akkor nem jöhet be..
Mert, ha megtartom, akkor szobacica lesz :)
A fürdetés felesleges szerintem is. Védőoltás és hasmenés miatt vidd el dokihoz, meg persze majd ivartalanítani sem ártana.
Bolhairtó cseppeket javaslok én is, csak arra nagyon figyelj, hogy mindenképpen macskákra valót vegyél, és semmiképpen sem kutyákra valót, mert az mérgező a macskáknak, gyorsan belehalnak.
Most ez is komoly, hogy marha és nyúlhúst kell adni neki?
Még mi is ritkán eszünk ilyesmit?
Nem lehet, hogy az "állatvédők" adnak olyan tanácsokat, hogy sok ember.. pl.én is, inkább nem meri bevállalni az állattartást?
Mi is vettünk tápot a kutyának is és a cicának is, de olyan kiegészítésképp.
Ma is megfájdul a szívem, mikor a sült csirke bőrét a kukába dobom, mert szerette a cica és kutyus is.
Ez most azért más számomra, mert szobacica lenne, ha megtartom, ilyenem még nem volt és kicsit félek tőle :)
Kedves Kérdező! Ne csak a "rosszat" lásd a válaszokban. Előttem mindenki azzal foglalkozott, hogy száraz tápot kapjon, házi kosztot ne. Ha mégis, akkor vagy marhát, vagy baromfit, vagy halat, de (vad)disznót semmiképpen se. Nem azon volt a hangsúly, hogy nyulat meg marhát egyen minden nap bőségesen, hanem, hogy disznót egyáltalán ne!
Ha pár napra elmentek otthonról és elegendő vizet, ételt, almot teszel ki elé, akkor nem muszáj valakit mindig odarángatni. Erre próbáld meg kiskorától kezdve rászoktatni.
Lehet, hogy a hirtelen evéstől megy a hasa, ki tudja, mikor (és mit?) evett utoljára...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!