Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kidobott /kóbor/ kismacska?

Kidobott /kóbor/ kismacska?

Figyelt kérdés

Egy fekete kismacska bejött az udvarunkba, föl a teraszra.

Megetettem, nagyon éhes volt.

Ahogy felvettem, olyan édesen dorombolt.

Ha megtartanánk, mit kell vele tenni.

Állatorvoshoz vigyem?

2017. nov. 8. 13:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
A későbbiekben mindenképp hasznos lehet az ivartalanítás. Ha kandúr akkor nem lesz szétverve a feje a sok bunyó miatt, ha nem akkor meg megúszod, hogy 4 generációnyi kismacskát teremjen a jövőben. :) Szerintem fontos az oltás. Féregtelenítő és veszettség elleni kombót szoktak adni, illetve ilyen kicsi korban van egy speciális vitamin-dzsúsz is amit kapni szoktak. Tejet semmiképp! Ez igaz!
2017. nov. 8. 13:28
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem fontos megfürdetned...nem értem minek írják...meg a 25 fokot...

Ha nagyon megakarod és azt akarod, hogy ne fázzon meg, akkor Max finoman hajszárítóval lehet rásegíteni a száradásra, de óvatosan Nehogy megégesd!

Ha hasmenése van, akkor jó lenne elvinni dokihoz, mert nem normális dolog...de lehet a hirtelen évestől is. Viszont kiszáradhat és veszélyes lehet az állat számára.

Ha adtál neki tejet, akkor attól is lehet, mert sok cica nem bírja, ahogy az emberek sem.

2017. nov. 8. 13:30
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Elző vagyok, mondjuk az is hozzá tartozik,hogy nem utcáról befogadott cicák, azt talán érdemes azért megfürdetni.
2017. nov. 8. 13:30
 14/41 anonim ***** válasza:
Közben érkeztek hozzászólások,nem az előzö hanem a 10. voltam
2017. nov. 8. 13:31
 15/41 anonim ***** válasza:
A lényeg h fürdés után ne vidd ki. Alomtálca kell neki h ne a szönyegre piszkítson.
2017. nov. 8. 13:32
 16/41 A kérdező kommentje:

Csak 20 perce jött be és naná, hogy tejet adtam neki :(

Falusi vagyok-voltam, így tudtam.

Nem a pár ezer forint számít, bár sokat nem tudnék rá szánni, de ha van, akkor állatorvos, bolhaírtó, fürdés stb. mindenképp.

Húú, de nehéz döntés.

Megettem, lehet, hogy már nem is akar majd elmenni :(

17/41 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egész életében egyszer, megérkezés után, kölyök korában volt megfürdetve. Aztán már öntisztul. :) De mindenképp javasolnám. Vizet tegyél ki neki tényleg nehogy kiszáradjon. De félni nem kell. Híresen keveset isznak. :)
 18/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat :)
2017. nov. 8. 13:33
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Ó! Ne csináld! fogadd el! :) Ott lesz, szeretetet ad majd. Meg fog nyugtatni a dorombolása. Továbbá megmentesz egy kis életet. :) Nem is kérdés!

A miénk ivartalanítás után tényleg évi 1 oltásba kerül és 2 nyakörvbe.

2017. nov. 8. 13:34
 20/41 anonim ***** válasza:
86%

Fürdetni nem kell, sőt nem is javasolt.

Bolhairtó csepp kell rá, és féreghajtó paszta. 2 hét múlva féreghajtót ismételni, aztán negyedévente, bolhairtót havonta.

Tejet nem adunk, inni vizet kapjon.

Enni kaphat jó minőségű száraztápot, illetve húsféléket: csirke, marha, más baromfi, hal, csirkeszív, nyúlhús. Amit nem kaphat: disznó, vaddisznó.

Lakásba ha teszel macskaalmot, akkor oda fog járni, nem piszkít máshova.

Féléves kor körül ivartalanítani kell.

2017. nov. 8. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!