Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egy kis cica betévedt az...

Egy kis cica betévedt az udvarunkba. Adtunk neki tejet, még mi teendő?

Figyelt kérdés

Amikor idejött (napokban lett kész a medencénk) akkor biztosan a víz szagára jött ide mert, amikor tejet adtunk neki egyből elkezdte inni, szomjas volt. Még nem simogattuk meg, nem néztük meg közelebbről, mert nem tudni, hogy beteg-e, és amikor idejött nagyon rossz állapotban volt. Illetve az normális, hogy majdnem 11:00-ig alszik :D ? Lehet, hogy amikor idevetődött akkor csak szomjas és fáradt volt? (Olyan pár hetes körül lehet)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2017. aug. 1. 10:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem valahogy elviszem az állatorvoshoz még ma!
2017. aug. 1. 11:01
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Az szuper lenne. Én amiatt önmagában nem aggódnék, hogy fekszik, hisz őket is megviseli a meleg. Az enyémek is alszanak egész nap.
2017. aug. 1. 11:11
 13/24 A kérdező kommentje:
Amíg letusoltam és reggeliztem, utána kimentem és teljesen kinyílt a bal oldali szeme is, mostmár ugyan úgy lát mind a kettőn (legalábbis úgy nézem). Ettől függetlenül még elviszem állatorvoshoz, azonban csak holnapra kaptunk helyet.
2017. aug. 1. 12:00
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg macskanáthás, ez kiscicáknál gyakran előfordul. Az orvos majd ellátja, feltétlen vidd el, mert magától nem múlik el, kezelésre van szükség. A szövődményei ugyanis nagyon komolyak. Ezt ugyan vírus okozza, de rátok nem veszélyes. A macskától elkapható betegségek száma a nullához van közelebb, annyira minimális. Nem kell aggódni emiatt.

Normális, hogy sokat alszik. Egyrészt még pici, másrészt meleg van. Nem tudom mekkora, a kor is befolyásolja. Állatorvostól kérdezd meg, mennyi idős. Biztosíts neki valami árnyékos, hűs helyet. Mondjuk a macskák szeretnek napozni, de azért ilyen időben túlzás lenne.

Nagyon szép lenne, ha rendbe tudnátok tenni, még mondjuk beoltani is jó lenne, és ha szimpatikusak vagytok egymásnak, és maradhatna, az is szép lenne :).

Tejet ne nagyon adj neki, hasmenést okozhat. Nyugodtan tegyél le elé egy tálka vizet, csak cseréld naponta többször. Kicsit lehet elgondolkozik, de meg fogja inni. A tej egyébként élelemnek minősül a macskában.

Enni, ha hirtelen nem tudsz mit keríteni, akkor adhatsz neki a ti kajátokból, azért nem jó, mert az túl fűszeres és túl sós, de egyszer kibírja. Egyébként kiscicának nedveseledelt illik adni, ezalatt a macskának való konzerveket, és alutasakost értjük. (Utóbbi nem olyan jó minőség, de kezdetnek megteszi).

Majd írd meg, hogy mi lett.

2017. aug. 1. 12:46
 15/24 A kérdező kommentje:
Jó, mindenképpen írni fogok! Még nem sikerült letakarítani, de majd az orvos után. Egy picit áttörölgettem és észrevettem, hogy tele van szegénykém bogánccsal. Kapott kolbász, de majd adok neki valami rendes cica kaját. Azóta alszik :) Az orvos egyébként ha megvizsgálta akkor mennyiért oltja be? Vagy ez össze van vonva a vizsgálattal, vagy külön kell érte fizetni?
2017. aug. 1. 16:20
 16/24 anonim ***** válasza:

Szerintem orvosonként is változóak az árak. Mi egy igen drága helyen kezdtünk annak idején, szóval inkább nem írok árat. Eltelt némi idő, mire rájöttem.

A macskanáthát le fogja kezelni, azért kér valamennyit. Illetve ez nekünk kétszeri injekció volt, más is írta, de azt azért látatlanban nem tudjuk biztosan, hogy macskanátha. (Tüsszög? Taknyos?). Oltani csak később lehet, ezzel egy időben nem fogja. Van kombinált oltás betegségek ellen, többféle márkájú és árú. Meg van veszettség elleni, külön. Kérdezz meg mindent, ne szégyelld! Hogy mit ajánl mennyiért, és mikor, és hány oltás. Ha drágállod, kérdezd meg, hogy nincs-e kedvezőbb árú, ami ugyanolyan jó. Elvileg a teljes oltási sorozat az, ha kap kombináltat, meg veszettség ellenit is. De ezek között több hét telik el, tehát ezt nem egyszerre kell kifizetni. Attól is függ, mennyi idős a cica. 8 hetes kortól lehet oltani csak.

2017. aug. 1. 18:56
 17/24 A kérdező kommentje:
Értem és köszi :). Azóta már hányt is szegény. Mondjuk tejet adtam neki és a hányás is fehér volt, tehát lehet, hogy ezt én okoztam. Azóta már megint becsukta a bal szemét olyan furcsán... pedig nap közben szépen nyitva volt ismerősöm egy állatorvos és majd kijön és kezeli.
2017. aug. 1. 20:15
 18/24 anonim ***** válasza:
Igen, azért a tej nem jó a cicáknak. Inkább vizet igyon. Remélem rendben lesz és meg tudjátok oldani, hogy veletek maradhasson. :)
2017. aug. 2. 09:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Nagyon szépen kérlek ne adj neki tejet, hanem friss hideg vizet!!! Nagyon rendes vagy, ha tényleg elviszed orvoshoz, több ilyen ember kéne :)
2017. aug. 2. 10:25
 20/24 A kérdező kommentje:
Jajj, köszi :) visszamondta az orvos egy sürgős helyzet miatt, de holnap mi leszünk már reggel 8-kor az elsők :D azóta vizet kap, nem is hányt többet. Vettem neki kiscicáknak való kaját. Meg is tisztogattam és úgy néz ki, hogy nálunk fog maradni >_<.
2017. aug. 2. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!