Kölyökmacskánál ez normális viselkedés?
7 hetesen került hozzánk egy pici cica, most van 3. hete nálunk. Általában abból áll a napja, hogy maximum 1 órát játszik, aztán 4-5 órát alszik, felkel, eszik pisil/kakil, játszik fél-1 órát és kezdődik elölről az egész.
A probléma az, hogy a játék eléggé eldurvul nála, főleg esténként. Karmol, harap, ide-oda rohangál, ha pedig megmozdul valamelyikünk, akkor felpúpozza a hátát, oldalt fordul és úgy rohan el. Olvastam, hogy ezt akkor csinálják a cicák amikor félnek, így erre vezetném vissza a fura viselkedését. Mitől lehet ez? Nem teszünk hirtelen mozdulatokat, soha nem bántottuk. Nem tudom, hogy összefügg-e, de simogatni is addig hagyja magát csak amíg álmoskás, utána beleharap a kezünkbe.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy majd idővel elmúlik?
# 4-es, úgy tudom macskákat is el lehet választani kb. 8 hetes korukban.
Egyébként kérdező teljesen normális a macskád viselkedése. A felpúpozott hát elő szokott fordulni játék közben is, és olyankor biztosan nem a félelem jele. Ilyenkor kissé oldalazva rohan el, mint egy őrült, ugye? Na az csak játék.Egy idő után már nem lesz ennyire játékos, valamilyen szinten kinövik.
Az alvás pedig vagy marad ennyi, vagy még több. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!