Ez a viselkedés normális? Ha valami finomabbat kap fúj, morog, elviszi a kajáját. Erről le lehet szoktatni?
Már többször tapasztaltam, hogyha sonkát, vagy kis nyers csirkemellet adok a macskának, akkor ha közelítenek felé fúj, elviszi. Azért szokott viszonylag gyakran kapni, mármint, nem nagy ritkán, hogy olyan nagy kincs legyen. Ma adtam neki sonkát, vagyis a kezemből akartam adni, de mikor odanyújtottam, hogy vegye el a kezemből rámfújt. Pedig én csak oda akartam adni neki. Lassan csináltam, nem ijedhetett meg. Aztán beraktam a táljába és rögtön megette. Az is érdekes, hogy amint megeszi, normális lesz, tehát mintha nem is fújt, morgott volna előtte 1-2 percel.
Ivartalanított 10 hónapos kandúr.
Mert zsákmánynak tekinti, es rólad meg azt gondolja hogy elveszed tőle, ezért morog, hogy még véletlenül se próbáld elvenni.
Az en macskám kedvence a jutalomrúd, ha olyat kap meg van örülve, pár percig jatszik vele, focizik vele a földön, mint az egerrel szoktak, majd mikor megeszi akkor morog közben. A nyers csirkemell éves közben az enyém is morog.
Biztos úgy gondolja, hogy elakarod tőle venni...félti a kajáját, ez normális. Mindig nyugodt helyen egyen és közben nem szabad hozzá nyúlkálni. Bár azt nem tudom megmondani, hogy miért morgott, amikor oda akartad adni neki a sonkát.
Nálunk csak nyers hús + csontos hús + belsőség a menü minden nap. A lány cica folyton morgott evés közben, még korábban is, amikor csak tápot ettek. Szóval kb. 3-4 hónapja külön szobában etetem őt a másik két cicától. (ők kandúrok). Kb. 1 hónapja szűnt meg a morgás. Két hónapja nyersezünk, eleinte a sima húsnál is morgott, /volt, hogy elszaladt egy falat husival morogva, visszajött a táljához, újra elfutott egy faltkával...és ezt csinálta folyamatosan, minden nap,/már a csontos húsnál sem morog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!