Normális viselkedés ez egy kiscicától?
Örökbe fogadtam egy kb 3 hónapos kismacskát. Aranyos, egyelőre nem csinál semmi rosszaságot, egyből megértette az alomhasználatot is, viszont folyamatosan dagaszt. De nem csak úgy, hogyha le akar feküdni, még járkálás közben is, dagasztja a padlót. Ölbe vettem, és miután a karmaival szúrta a combomat eltartottam magamtól az első két lábát, hogy ne csinálja, de még a levegőben is csinálta, miközben amúgy félig már aludt és dorombolt.
Ez normális? Nem volt még macskám, csak olvasgattam fórumokat neten, de ott nem így írták le, hogy megállás nélkül dagaszt a kiscica.
Igen, normális. Minden cica más-más egyéniség. Az enyémnek még a nyála is ömlik dagasztás közben :)
Ez egy reflex, így dagasztják az anyjukat is szoptatáskor. Vannak cicák, akikben ez erősebben megnyilvánul, a tiéd is ilyen (az enyém is).
A dagasztással a kiscica az anyamacska emlőjét dagasztja szopáskor. A felnőtt macskák is dagasztanak, persze nem egész nap, ezt a viselkedést, ösztönt egész életén át hordozza. A felnőtt macska örömében dagaszt, ha simogatod, ő meg dorombol, és jólesik neki.
Biztos, hogy három hónapos az a kiscica? Nem lehet, hogy sokkal kisebb és azért csinálja egyfolytában, mert túl korán lett elválasztva az anyjától?
Ha orvoshoz viszed, orvos megmondja, hogy kb. mennyi idős.
Lehet, hogy nem jól fogalmazok, értsd jól, de ne "büntesd", ne tiltsd, hadd dagasszon, fentebb leírtam, hogy ez egy ösztönös viselkedésforma. Maximum, pl. ha az arcodon csinálja, ahol simán megsebez, mert vékony a bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!