Eddig bent tartott cicát kiengedni mennyire jó ötlet?
Januárban elhoztunk egy kis faluból egy cicát, kívül belül élősködőkkel tele, legyengülve. Emiatt, meg a -20 fok miatt sem engedtük ki a házból. Azóta ivartalanítva lett, felépült, és tegnap kislisszolt a lábam között a ház elé. Visszahoztam, de azóta is keservesen nyávog az ablakban vagy az ajtó előtt, vágyna ki.
A főút a házunk előtt megy, és félek, hogy elüti egy autó, mert nem találkozott még hasonló helyzettel. Ha megijed, sajnos lefagy, nem szalad el.
Egyrészt önzőnek érzem magam, másrészt meg neki is biztos jobb lenne élni, mint széttrancsírozva végezni az aszfalton.
Mennyi esély van rá, hogy telken belül maradna? A helyemben mit tennétek?
Tudom hogy a legtöbb faluban fogyóeszköz a macska, de mi családtagként szeretjük őket. Van egy fajtacicánk, ott a szerződés kötelez a benti tartásra.
Nehéz ügy ez.
Hogy biztonságban legyen, ahhoz bent kell tartani, mert garantáltan kimegy telken kívülre is.
Hogy "teljes életet" élhessen, mint szabad lény, ahhoz ki kell engedni - viszont ilyenkor sajnos benne van a pakliban, hogy rövid(ebb) élete lesz.
A döntés a tiéd.
Az én cicám kijárós, viszont itt nincs nagy forgalom. Ennek ellenére kizárni sosem lehet, hogy valami baja esik. :(
Ha saját házban laktok,nem albérlet, akkor csináljatok a kertben egy kennel szerűséget.Oldalról és felülről is zárt legyen, akkora ,hogy ti is be tudjatok menni.És oda betenni árnyékos részeket,fekhelyeket,játékokat.És összekötni a házzal . Pl a macskaajtóval, ha kijön,akkor a kennelben legyen.
Így kint is tud lenni, de elszökni sem tud, olyan nagyon veszély sem érné, max élősködők a fűben.(De az ellen lehet védekezni)
Akár az is mód lehet,hogyha a kerítést csináljátok meg úgy,hogy ne tudjon kimenni.De sajnos ez szerintem eléggé lehetetlen vállalkozás, nem nagyon láttam még olyan kerítést,ami vissza tartott volna egy macskát..Helyből is nagyot ugranak és a legapróbb lyukakon is kiférnek.
A főút miatt én a kenneles megoldást választanám.Nem olcsó megcsinálni, de sok évig kiszolgálna..
És úgy akár a fajtatiszta cicátok is kimehetne felügyelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!