Szerintetek itt kinek van igaza?
Hát márpedig a szomszédnak van igaza. Ezek nem a te macskáid, odaszoktattátok a környék összes macskáját, kilöktök nekik kaját és ennyi a nagy macskatartás. Se ivartalanítás, se oltások. Gondolom.
Minden, felelősséggel teli állatartónak KÖTELESSÉGE portáján belül tartani az állatát. A macskát is. Ez az etetem a környék összes cicáját olyan, hogy akar is az illető állatot, meg nem is. Át kellene gondolni a létszámot és elnézést kérni a szomszédtól.
Abból a szempontból neked van igazad hogy nem lehet a macskát lenevelni a vadászatról és nem jogosan követeli a kártérítést, egyébként meg a szél is lefújhatta a kalitkát amekkora viharok voltak szóval nem is bizonyítható, de ha bizonyítható lenne se nevelhetnéd erről le a macskát. Ha olyan drága madara lett volna akkor nem egy kis kalitákban tartja hanem minimum épített röpde-ketrecben.
Viszont: ennyi macskát tartani kicsit kellemetlen lehet a szomszédok szemszögéből, mondom én azt úgy hogy bent és kint is van egy cicám. A hat is rengeteg, de a 12 az meg...hiába lesznek elajándékozva, mivel nincsenek ivartalanítva ősszel jön a következő alom. Érdemes lenne a nőstényeket még most ivartalanítani.
Ha nem szeretnéd hogy az illetékes szomszéd megmérgezze őket kicsit érdemes lenne visszaszorítani az állományt, ugyanis a legtöbb ember nem szereti amikor idegen macskák járnak hozzájuk az állataikat levadászni, a kertjüket összekakálni, a fáikon körmöt élesíteni és a hintaágyon aludni.
A macska kárt okozott, ezt meg kell téríteni - ahogy mondjuk a kutyám által kiásott virág árát is meg kell fizetni.
A macsek nem szoktatható le a vadászatról, ez hülyeség.
A madár nem a szomszéd hibájából ment el, talán lakatot kellett volna tennie a kalitkára?
Ötössel értek egyet, abból a szempontból, hogy hogyan tartanék kertben macskát.
De rengeteg embernek van szabadon eljárkáló macskája, a szomszédnak nincs igaza abból a szempontból, hogy a macska nem kutya. Átmegy a hatodik szomszédba is, madarakra pedig reflexből reagál. Örüljön, hogy nem ette meg, mint itt a gyiken a múltkor Sátánkát, a gazdi saját papagáját a saját macskája.
Nem tudom, mit tennék, mert biztos nem tudnék rá tojni, szerintem kártalanítanám, mert a macska az enyém, a madár meg az övé volt. Viszont a szomszéd érvelése egyáltalán nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!