Ti mit gondoltok? Nem túl gyors/gyanús ez egy tenyésztőtől? Tanácstalan vagyok ebben az ügyben.
Régóta keresek egy bizonyos fajtatiszta cicát. Volt már szimpatikus tenyésztő, de sajnos náluk nem volt olyan cica az elmúlt hónapokban (és nem is lesz a közeljövőben), amilyet szerettem volna.
Felhívtam ezt a tenyésztőt kora délután:
- van törzskönyv (ivartalanítás után),
- van chip,
- van szerződés, eü. garancia, ivartalanítási köt.,
- öröklődő/fertőző betegségekre szűrések,
- személyes látogatási lehetőség foglaló előtt (ill. avval egybekötve).
- 12-13 hetes kor után kerülne hozzám, reális áron (100k+), csak lakásba.
Biztosított, hogy minden tanáccsal ellát, bármiben segít, cserébe szeretne fényképeket, hírt kapni a cicáról olykor. Összességében szimpatikusnak tűnt a telefon alapján.
Aznap este elküldte a szerződést a megbeszéltek alapján, viszont egyúttal az üzenetben már ott szerepelt, hogyha a szerződés megfelel, foglalhatom is, ott a bankszámlaszám. (VAGY személyesen.)
Itt vált nekem picit gyanússá/furcsává. Az előző tenyésztő, akivel hónapokig szimpatizáltam, már az elején rengeteget érdeklődött: van-e már cicám, mennyi időm volna rá, mik az elképzeléseim, milyen a lakás, stb. Ez a tenyésztő kb. a nevemet és lakhelyemet ismeri, de máris foglalhatok?
A szerződés egyébként korrektnek tűnik, és a tenyésztő nézetei így elsőre sok mindenben megegyeznek az előzőével. Viszont ő 1-2 betegséggel kevesebbre szűret, de öröklődő betegségre +1 év eü. garanciát vállal. (Illetve, szerintem, az előző tenyésztő cicái kicsit szebbek voltak.)
Ti mit gondoltok erről az egészről? Lehet, hogy az előző tenyésztő volt túl szigorú, de picit talán többet vártam. Az a benyomásom, hogy őt nem érdekli annyira, hogy kihez kerül a cica. Fél délután alatt eladni egy kvázi idegennek a cicust... Vagy úgy lehet vele, hogyha a szerződésben foglaltakat nem tartom be, úgyis tehet ellenem valamit?
Ti vennétek cicát tőle?
Bocsánat a hosszú történetért.
A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm.
Pontosan így értettem, mint amit az utolsó válaszadó felvázolt. Én is alapvetőnek tartom, hogy egy jó tenyésztő érdeklődik, szeretne képet/hírt kapni a cicáról időnként, nyomonkövetné a fejlődését, pl. azáltal, hogy tudja, mekkora a cica aktuális súlya. Ezekre én nem ellenőrizgetésként gondolok. Szeretnék jó kapcsolatot fenntartani a tenyésztővel, és számítani rá valamennyi cicás kérdésben, mijdezért cserébe a legkevesebb, hogy tájékoztatom a cica állapotáról. Ha úgy állnék hozzá, hogy nem érdekel az egész, csak tegyem le a pénzt és adja ide a macskát, utána felejtsük el egymást, akkor maximum felelőtlen szaporító volna hajlandó eladni nekem cicát. Eszem ágában sincs ilyeneket támogatni. Ebbe beletartoznak a jó látszatot keltő, "tk-s szapik" is, akik ugyan tenyésztők, de ugyanúgy a megélhetőséget tartják csak szem előtt, nem pedig az állat egészségét, jólétét.
A hideg azért nem ráz tőle, csupán van egy-két dolog, amit hiányolok. De ha minden jól alakul, a hét vége felé találkozom vele. Bízom a legjobbakban.
Igen!
Szimpatikus volt személyesen. Nagyon szépek a cicái, fényes, egészséges a bundájuk, barátságosak, és nem utolsó sorban, jól vannak tartva.
Megmutatta a szülők tesztjeit is, elmagyarázta, mi micsoda, a standardnak megfelelő vonásokat is megmutatta a cicusokon, valamint azt is, hogy hogy kell a cicát a kaparófa használatára tanítani, alapvetőbb ápolási tippeket is adott kapásból.
Lefoglalóztam a cicát, akit kinéztem. Hónap vége felé lehet elhozni.
Mellesleg azóta is tartjuk a kapcsolatot, a felszerelésekkel kapcsolatban is ellátott tippekkel, rendszeresen ír.
Utólag talán valóban alaptalan volt a félelmem, igazán korrektnek ismertem meg. De jobb félni, mint megijedni.
Köszönöm mindenkinek még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!