Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen hasznos tanácsaitok...

Milyen hasznos tanácsaitok vannak, ha cicát akarnék tartani?

Figyelt kérdés

Még nincs de elkezdtem gondolkodni rajta.

24/lány

Ugye a konyha tabu elvileg de nekem amerikai konyhás a lakás. Nem gond ez?

2017. jún. 22. 12:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
#8 vagyok: Én évek óta macskamentő vagyok és eszem ágában nem lenne kiengedni már a macskámat. 1, Mert eleve illegális. A törvénykönyvben is benne van, hogy a háziállatot a saját telkünkön kell tartani. Más esetben a kifutót is tudom támogatni, de az nem lehetséges panelnál. 2, Akármilyen békés is a környék (ahogy megjegyzem miénk is volt) nem minden ember tolerálja őket, vannak idegbetegek, vannak kutyák és vannak autók. Mindenhol. Talán tanyán nem, de ott meg az aratógépek pusztítanak el rengeteg macskát, nem túl humánus módon.
2017. jún. 22. 14:26
 12/14 anonim ***** válasza:
Aki szerint kínzás bent tartani a macskát , az egy idióta. Nem kínzás, ha jól bánnak vele. Az a kínzás, ha nem gondozzák rendesen és sajnálnak 5000 ft állatorvosi költséget is a cicára. Vagy ha megellik az állat és a kölykeit bedobálják random kertekbe, mert ivartalanítani luxus. Nekünk ragdoll macskánk van. A tenyésztő oda sem adta volna kinti tartásra. Bentre való. Nemcsak azért, mert ellophatják, hanem mert - mint minden macskát - elütheti az autó, széttépheti vagy megcsonkíthatja egy kutya, megmérgezhetik, megverhetik kóbor macskák, stb. Nem ezért tenyésztették gondosan. A másik dolog pedig, hogy a mi macskánk ki sem akar menni a kertbe. Macskabiztos kerítésünk van már, szóval kinézhetne, de nem megy. Jobban érzi magát a kanapén a család közelében. Kényelmes ágya van, sok játéka, polcok amikre felugrálhat, minőségi ételt kap (barf) és sok szeretetet. Nem hiszem, hogy szenved. Az látszik, egy állaton.
2017. jún. 22. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Én is bent tartanám, de nem én döntök erről. Így kinti bentiek. Tény hogy sok a veszély odakint. Aztalra ha felugril spriceld le vizzel.
2017. jún. 22. 15:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Aki szerint kínzás a macskát a lakásban tartani, mert szüksége van területre, az légy szíves mondja el, hogy szerinte mit kéne tenni a vidéki macskákkal, akiket kvázi sosem lát orvos, ivarosan robbanásszerűen termelik ki magukból a teljesen felesleges macska szaporulatot, amit aztán kidobnak egy kukába, vagy dobozban mások kertjébe, mindezt olyan egészségügyi állapotban lévő kiscicákkal, hogy az életben tartásuk alsó hangon egy százassal kezdődne. De inkább csak hagyják, hogy kutyák, autók, traktorok, vagy rosszindulatú emberek kedvtelésből kinyírjanak évente több TUCAT macskát. Ez nem kínzás gondolom, ez bizonyára teljesen humánus dolog, nem úgy, mint egyetlen macskának biztosítani egy hosszú, egészséges életet a lakásban, ami nem mellesleg nem kötelező jelleggel csak 30nm panel lehet, hanem akár 100nm plusz 15nm terasz...

Mert én mondjuk nem tudom, hogy ne kínozzam a macskám, ugyanis csak lakásban tudom tartani, de amikor megtaláltam félholtan egy kukában, bizonyára ott kellett volna hagynom, hogy bocsi cica, de nálam rossz sorod lesz, mert nincs egymillió kilométeres kertem. Szerencsére az én macskám teljesen hülye, és nem tudja, hogy kínzom, ezért igazán boldog így is.

Amúgy offon kívül, az ivartalanítás fontos, se tüzelő, se jelölgetős macskával nem fogsz tudni megmaradni egy légtérben túl sokáig. Lássa orvos egy évben egyszer legalább, azon kívül kapjon normális, jó minőségű tápot és foglalkozz vele eleget. Ha ezek megvannak, a legtöbb macska jól nevelhető és alkalmazkodik hozzád. Minél kisebb korban kerül hozzád, annál könnyebb rászoktatni a helyes viselkedésre.

2017. jún. 22. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!