Milyen hasznos tanácsaitok vannak, ha cicát akarnék tartani?
Még nincs de elkezdtem gondolkodni rajta.
24/lány
Ugye a konyha tabu elvileg de nekem amerikai konyhás a lakás. Nem gond ez?
Aki szerint kínzás a macskát a lakásban tartani, mert szüksége van területre, az légy szíves mondja el, hogy szerinte mit kéne tenni a vidéki macskákkal, akiket kvázi sosem lát orvos, ivarosan robbanásszerűen termelik ki magukból a teljesen felesleges macska szaporulatot, amit aztán kidobnak egy kukába, vagy dobozban mások kertjébe, mindezt olyan egészségügyi állapotban lévő kiscicákkal, hogy az életben tartásuk alsó hangon egy százassal kezdődne. De inkább csak hagyják, hogy kutyák, autók, traktorok, vagy rosszindulatú emberek kedvtelésből kinyírjanak évente több TUCAT macskát. Ez nem kínzás gondolom, ez bizonyára teljesen humánus dolog, nem úgy, mint egyetlen macskának biztosítani egy hosszú, egészséges életet a lakásban, ami nem mellesleg nem kötelező jelleggel csak 30nm panel lehet, hanem akár 100nm plusz 15nm terasz...
Mert én mondjuk nem tudom, hogy ne kínozzam a macskám, ugyanis csak lakásban tudom tartani, de amikor megtaláltam félholtan egy kukában, bizonyára ott kellett volna hagynom, hogy bocsi cica, de nálam rossz sorod lesz, mert nincs egymillió kilométeres kertem. Szerencsére az én macskám teljesen hülye, és nem tudja, hogy kínzom, ezért igazán boldog így is.
Amúgy offon kívül, az ivartalanítás fontos, se tüzelő, se jelölgetős macskával nem fogsz tudni megmaradni egy légtérben túl sokáig. Lássa orvos egy évben egyszer legalább, azon kívül kapjon normális, jó minőségű tápot és foglalkozz vele eleget. Ha ezek megvannak, a legtöbb macska jól nevelhető és alkalmazkodik hozzád. Minél kisebb korban kerül hozzád, annál könnyebb rászoktatni a helyes viselkedésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!