Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy vegyem rá magam, hogy...

Hogy vegyem rá magam, hogy oda tudjam adni a kiscicát?

Figyelt kérdés

Jelenleg három kiscicánk van, az egyik a testvéremhez megy, akit majd láthatok néha-néha. A másik nálunk marad. A harmadiknak eddig nem volt gazdája, de most lehet, hogy sikerült egyet találnunk. A probléma csak az, hogy nagyon megszerettem azt a cicát. Ha arra gondolok, hogy oda kell adnom, és többé nem látom, nagyon megsajdul a szívem. Egyszerűen nem akarom, hogy elvigyék.

Ugyanakkor nem biztos, hogy olyan jó ötlet megtartani. Műtét szóba se jöhet, mivel kinti cicákról beszélünk, a fogamzásgátló drága, és nem szeretnénk macskafarmot indítani. Épp elég lesz az anyjuknak venni.

A cica jó helyre menne. Egy családhoz, kis faluban, kertes házzal, ahol csak egy gyerek van. Most fognak beszerezni egy kiskutyát is, és vele együtt szeretnék elvinni, körülbelül egy hét múlva. Jómódúak is, szeretik az állatokat, szóval tényleg jó helyre menne. Sőt, tudom is, hogy valószínűleg jobb élete lenne, mint itt, ami az anyagiakat illeti. Biztos, hogy szeretnék ott.

Mindezek ellenére annyira nehezen tudom rávenni magam, hiszen nagyon szeretem. Mégis mit kéne csinálnom, hogy ez az elválás relatív könnyen menjen?

2017. máj. 26. 10:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ha meg elviszik idovel konnyebb lesz.Ha nagyon radtorne a hianya gondolj arra,hogy milyen jo lehet neki ott.Fent mar irtam,hogy sokkal konnyebb lesz igy,hogy van masik cicad is,de tokeletes megoldas nincs a problemadra.Esetleg megkerheted az uj gazdikat,hogy neha kuldjenek kepet a cicarol meg irjanak,hogy mi van vele.
2017. máj. 26. 14:01
 22/26 A kérdező kommentje:

11-17-20: Őszintén, minden alkalommal ugyan ennyire voltam szomorú. Sokat vagyok a kiscicákkal, mielőtt elviszik őket, és nagyon megszeretem őket. A különbség a mostani helyzetben az, hogy azóta már ráleltem erre a csodás oldalra, és mit veszíthetnék, kiírtam. Hátha valakinek, aki szintúgy elajándékoz kiscicákat, van egy ötlete, egy megszokása, egy trükkje, amivel ő könnyebben szakad el tőlük, és netán nekem is beválna. Nemrég üzenetben valaki javasolta, hogy csináljak velük közös képeket meg videókat, neki ez segít.

Értem, hogy az ivartalanítással kapcsolatos problémámra kaptam megoldást. De kérdezném: Attól, hogy ebben a szent pillanatban elviszem a macskám ivartalanítani, megoldódik a kiscica problémája? Nem. Ugyan úgy itt fogok tartani, hogy meg kell válnom tőle, és szomorú vagyok miatta. Értem én, hogy ezzel megelőzöm a további ilyen eseteket (amiket nem feltétlenül szeretnék megelőzni, mert nagyon szeretem a kiscicákat, pláne felnevelni), de a jelenlegi helyzetet nem oldja meg. Köszönöm, hogy tanácsot adtok a jövőt illetően, de ha majd ez lesz a kérdésem, kiírom egy külön kérdésbe, még be is linkelem nektek ide, hogy leírhassátok ezeket ott. Azonban mivel nem ez a kérdés, örülnék, ha abbahagynánk az offolást, és visszatérhetnénk arra, amit feltettem:

-Hogy vegyem rá magam, hogy oda tudjam adni a kiscicát?

-Mégis mit kéne csinálnom, hogy ez az elválás relatív könnyen menjen?

#21: Köszönöm, a képkéréses dolog egész jó megoldásnak hangzik, legalább tudhatom, mi van vele. :) És valóban, a többi cicát ettől függetlenül még láthatom, ami biztosan segít majd. :)

2017. máj. 26. 14:25
 23/26 anonim ***** válasza:
..20-as es meg a 21 is en voltam.Aztert probaltam az ivartalanitasba segiteni,mert azt gondoltam,hogy a csaladnak az a gondja,hogy igy mar tenyleg nagyon sok cicatok lenne jovore es,ha ez a gond nem lenne megtarthatnad a cicat.De,ha sehogy sem tarthatod meg,akkor nem offolok tovabb.
2017. máj. 26. 14:38
 24/26 A kérdező kommentje:
#20,21: Nem esett le, hogy ugyan az vagy. Mindenesetre, köszönöm a tanácsot, sajnos nem ez a probléma. Szimplán csak annyi, hogy anyukám nem rajong a "legyen 3 macska a háznál" ötletért. Nem igen tudok ellene tenni... Ezért fontos maga a kérdés, hogy hogy tudnék a lehető legjobb, legkellemesebb (?) módon elválni a cicustól.
2017. máj. 26. 14:51
 25/26 anonim válasza:
100%

Szia! Nem tudom, hogy még olvasod-e a válaszokat. Nagyjából csak azt tudom tanácsolni, mint a többiek előttem: próbálj arra koncentrálni, hogy milyen jó élete lesz a cicának. Sajnos nincsen erre univerzális módszer, ami megkönnyítené a helyzetet, nehéz lesz, szomorú leszel, de hosszú távon így lesz a jó neki, ezt te is beláttad.

Tudom-tudom, nem konkrétan a kérdésedre a válasz, meg hidd el, nem bántani akarlak ezzel. Azt sem mondom, hogy nem szereted a cicáidat, de sajnos tényleg felelőtlen vagy. A folyamatos vemhesség és/vagy gyógyszerszedés nagyon nem egészséges a cicáknak, nagyon lerövidíti az életüket. Én 6 éves korom óta tartok macskákat. Volt egy lánymacskánk, volt egy görbe éjszakája, vemhes lett. Lett 4 kiscica, abból elajándékoztunk hármat, egyet megtartottunk. Nem lett ivartalanítva az anyamacska, újra vemhes lett és sajnos elpusztult. Iszonyú bűntudatom van azóta is, pedig ez már évekkel ezelőtt történt. Most van egy 6-7 hónapos kislány cicám, hétfőn lett ivartalanítva. Két napig kellett a szobában, melegen tartani, utána kijárhatott a ház többi részébe is (igaz, ő csak benti cica, kint hámmal szoktunk sétálni). Hidd el, hogy megéri az ivartalanítás, ha tényleg törődsz velük és szereted őket, akkor megteszed. Eddig szerencsétek volt a kölykezésekkel, de lehet nem lesz ez mindig így, és ha valóban ennyire kötődsz hozzájuk, ritka sz**r érzés lesz, hogy megelőzhetted volna a bajt igen egyszerűen. Csak gondolkodj ezen! :)

27/N

2017. máj. 27. 02:36
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz,de vidéken biztos olcsóbb az ivartalanítás nekünk a kandúrok 3000ft

A nőstény 5000ft. De ismerek egy orvost aki a kandúrt 6000ft

A nőstényt 11000 ért ivartalanítja a macskákat,szerintem nem drága és nem kell mindig fogamzásgátlót venni.

Am. szerintem nyugodtan add oda,hisz úgy is nagyon jó helyre megy.Én a nelyedben nyugodt szívvel odaadnám :)

2017. máj. 27. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!