Kezdőoldal » Állatok » Macskák » 12 macska egy lakásban,...

12 macska egy lakásban, kisbaba miatt sürgősen el kéne távolítani?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó. A nővérem terhes, nagyon fontos lenne, hogy mire meglesz a baba a macskák eltűnjenek a házból, mert így nem alkalmas a ház egy kisbaba fogadására, föleg úgy , hogy valószínűleg korababa lesz. Menhely az ivartalanításban segít, befogadni nem tudják őket... Valami tipp? Hirdetjük már hónapok óta, de sok az öreg macska, nem kellenek senkinek, főleg így tavasszal, hogy lesz a sok kismacska.

2017. ápr. 17. 13:46
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
69%

Ha elviszed a macskákat valahova kirándulni, akkor simán feljelenthető leszel állatkínzás miatt. Ha jobb híján bármilyen humánusan te magad teszed el őket/azokat láb alól, ugyancsak.

A helyzet az, hogy jobban meg vagy lőve, mint gondolnád. És akkor ott van az, hogy jobb esetben csak örökre megromlik a kapcsolatod a nővéreddel, mert beleszólsz az életébe, és a szeretett állataihoz hozzányúltál.

Tehát, az egyetlen ami segíthet valamit, hogy beszélsz a nővéreddel, és valami kompromisszumos megoldásra jutsz vele, mert ahogy eddig áll a helyzet, te csak rosszul jöhetsz ki belőle. :/

2017. ápr. 17. 18:40
 32/42 anonim ***** válasza:
63%

"én legszívesebben bepakolnám őket a kocsiba és letennén egy menhely előtt."

Gyönyörű vagy.

A macskák NEM TEHETNEK a kialakult helyzetről, egyik sem kérte, hogy fogadja be őket, most meg kiraknád őket, mert felelőtlenek voltatok?!

2017. ápr. 17. 21:07
 33/42 anonim ***** válasza:
17%

Ja, képzelem hogy ha ivartalanítva nincsenek, hányszor láttak orvost életükben. Így aztán nyilván pontosan tudni fogják a menhelyi szervek, hogy egy random 12 fős kolónia az erdőben kinek a keze által került oda. Persze. Ha holnap kiengedném a macskámat az utcára, aki chipes, és elütné egy kocsi, azt mondhatnám kiszökött. És engem sajnálna mindenki. Rohadtul nem fognak ám nyomozást indítani. Szerintetek vidéken hány kismacskát tesznek el láb alól minden probléma nélkül?

Nem azt mondtam, hogy ez egy jó megoldás, de még mindig jobb, mint menhelyre vinni őket, ahol úgy sincs rájuk kapacitás és biztos elaltatják őket.

De az a gyerek se kéne oda, mondom, nem csak a macskák.

2017. ápr. 18. 06:46
 34/42 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó, igen ez mind nagyon szép és jó... Leszámítva hogy a kérdező (nekem úgy tűnik) a nővére dolgaiba akar beleszólni. Na most, ha a nővére ezt nem mint segítség veszi, akkor könnyedén találhatja magát a kérdező a vádlottak padján.

Megoldás? Az nincs. Talán hagyni kellene, hogy a nővér szembesüljön a saját döntései súlyával, amikor nem engedik haza a babát, és akkor ö eldöntheti, hogy merre szeretné továbbvinni az életét. Az ilyen "majd én megoldom" más életébe béleszolásból mióta világ a világ, jó dolog nem sült ki....:/

2017. ápr. 18. 13:39
 35/42 anonim ***** válasza:
76%

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."

Ahogy egy emberé is. Mivel ránk vannak utalva, igenis baromi undorító, ha valaki fogja, és csak úgy magára hagyja azt az állatot/állatokat, akit ő maga fogadott be.

Itt ráadásul nem a te macskáidról van szó, hagyd őket, ahol vannak, majd a nővéred átgondolja, mit tesz!

Valószínűleg, mivel ő Ember, ha meg is válik tőlük, emberségesen teszi majd!

2017. ápr. 18. 15:08
 36/42 anonim ***** válasza:
48%

Annyira bírom, hogy elítélitek a kérdezőt azért, mert nem akarja hogy a nővére gyereke nevelőszülőkhöz jusson, és csak segíteni szeretne, ezért kérdezte meg mit tegyen, hova tudja vinni a macskákat. Erre mindent írtok, becsmérelitek milyen szar ember azért, mert a NŐVÉRE felelősségtelenül hazavitt csomó kóbor állatot, és Ő most ivartalaníttatja őket, és próbál kitalálni valamit, hogy ne az utcára menjenek. Ő csak segíteni próbál most. Igen, egyszerűbb lenne ha a nővére egyedül nézne szembe a tettei következményeivel, de testvérek, teljesen természetes, hogy segíteni akar. És amikor mindenki leugatja, hogy kivel mennyire cseszne ki, és emiatt leírja a legutolsó megoldást, máris ő a legaljasabb lény a világon.

Emberek! Hiába vagyunk állatvédők, azért vegyük már észre mi a fontosabb: embergyerek, vagy 15 macska, amiből 3 elhelyezését már megoldotta a kérdező? Igen, nem kellett volna gyereket vállalni amíg a körülmények nem a legjobbak, de ez van, ezen már nem lehet változtatni. A kérdező ki akar mászni a zsákutcából, de nem tud, mert ti se segítetek csak lehúzzátok a hasztalan válaszokkal. Megértem, hogy mérgesek vagytok rá, amiért egy "embertelen" dolgot írt le, de ő tényleg csak jót akar a testvérének, aki viszont igen is tehet ezekről a gondokról.

Viszont mivel a gyerek már ott van, nem lehet mást tenni, el kell vinni a macskákat, hogy helyrejöjjön a helyzet. Ha tudsz megoldást, vagy befogadnád őket, írj választ, ha viszont csak becsmérelni tudod a kérdezőt, tekerj tovább, mindketten jobban járnak/tok.

Kérdező: Írd ki Pesten Hallottamba, onnan csak ajánlanak embereket, akikkel meg tudod ezt oldani.

2017. ápr. 18. 15:55
 37/42 anonim ***** válasza:
81%

Előző, ez neked azt jelenti, hogy annyira jó helyet akar nekik, meg segíteni?!

"én legszívesebben bepakolnám őket a kocsiba és letennén egy menhely előtt."

2017. ápr. 18. 16:11
 38/42 anonim ***** válasza:
63%
De mégse teszi meg, hanem próbál nekik helyet találni, hiába tenné szíve szerint ezt. És igen, jót akar a nővérének. Az, hogy más ezt nem képes látni, szomorú.
2017. ápr. 18. 17:23
 39/42 A kérdező kommentje:
Ha nem marad más választása ő sem a macskákat fogja választani a gyerek helyett... És hát nincs más választása mert már most sincs aki etesse a macskákat és gazdit keressen nekik... Dolgozom, családom van. Nem fogom azért 130 kilometert autokazni, minden nap, hogy megetessem őket. Kerek perec megmondtam a menhelyes nőnek, hogy ha beindul a szülés én fogom a macskákat és elviszem egy faluba, menhely elé őket. Akkor azt mondta 5 maradhat náluk, Úgy néz ki 3-4 egy ismerőshöz kerül. De még mindig marad egy rakat.
2017. ápr. 18. 20:09
 40/42 anonim ***** válasza:

#20 -as képzeld volt egy k*rv@ jó hozzászólásom, hogy miért nem jó az, és hogy te miért tévedsz. CsAkHogy te eltávolíttattad. Látom ez az értelmes vita neked. "Ami nem tetszik, kimoderáltatjuk, így nekem lesz igazam."

Az állatvédelem híve vagyok, de nem vagyok "állatnáci". Nem tartom többre az állatot(tudom az ember is az, szólj csak be) mint az embert.

Láttam egy hasonló képet ami az ilyen emberek nézőpontját mutatja:

A mozivásznon megölnek/ meghal 10.000 ember, a nézők zabálják a popcornt és nagy izgalommal nézik tovább. Majd megölnek egy kutyát a filmben, erre mindenki "YOU MONSTER". Remélem érted mire akarok kilyukadni.

---

On: Egyet értek másik(nem kimoderált) válaszommal: Keress akármilyen állatvédő szervezetet, ajándékozd el őket, stb.

2017. júl. 10. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!