Az állatvédők miért nem harcolnak az ellen, hogy minden mesében, gyerekdalban a cicákkal tejet itatnak?
Majd ha a való életben már nincs szenvedő állat, akkor rátérünk a mesékre.
A gyerekeknek pedig tanítsák meg a szülők, akik már teljesen kiokosodtak, hogy a gyerekdalok ostobaságok, és akkor már egyúttal azt is, hogy állatokat nem bántunk. Akkor egy idő után talán nem lesz szükség állatvédőkre sem.
Én magam is ebben a tévhitben nőttem fel, gyerekként rendre tejet adtam a macskáknak és nem értettem, miért fosnak egyfolytában. Most már anyuka vagyok, és amikor ilyet olvasunk, mindig magyarázkodok közben, hogy ez butaság, nem adunk a cicáknak tejet, legfeljebb laktózmenteset.
Épp a nyáron találtunk kóbor kiscicákat, akikről gondoskodtunk és a lányom már hozta is nekik a tejet, hogy az milyen jó lesz.
Ezek a népdalok/mesék általában az egyszerű falusi életmód szülöttei, melyek szájhagyomány és különféle falusi tradíciók által maradtak fenn. A falusi nagymamám sem babusgatásért tartja a macskát. Sajnos moslékon tartja, amúgy is csak egy egérfogó.
Nehéz eltörölni ezeket a tejes kifejezéseket...például ott van a "Cirmos cica haj...". Az én cicám prémium tápot kap, viszont ha megérzi a vajat, azonnal adnom kell neki..
Nem lehet/szabad a néphagyomány ellen harcolni, ettől színesebb a mondóka készletünk.
Ismerek szülőket, akik a "Virágéknál ég a világ"-ot nem tanítják a gyereknek, mert rejtett erőszak van benne (sül a béka).
*tapasztalom
Amúgy kérdező ezt neked szántam :) csak már elegem van, hogy mindig állatkínzó az, aki tejet ad macskának, miközben semmi baja tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!