Hosszú szőrű macskámnak mindig beleragad a szőrébe az ürüléke és széthordja a lakásban, mit tehetnék ez ellen?
Lehet, hogy a kajáján kellene változtatni. Míg panelben laktunk, nekünk is volt perzsa cicánk. Kicsinyei is voltak. Soha nem volt ilyen probléma a kiscicákkal sem.
Igaz, én a nagyszemű alaomba, mindig majdnem fele arányban kevertem zeolit zúzalékot. (Ez egy olyan táplálék kiegészítő csirkék számára, ami a zúzógyomruk működéséhez kell, és ugyanabból az anyagból van mint a nagyszemű macskaalom, csak majdnem gríz finomságú. Így a vizelet egy tömbbe áll össze az alomban például és egyszerre kiemelhető teljes egészében, lepergés nélül. Ezzel jobban be tudják panírozni a kakit is.)
Hasmenése van? Csak azért kérdezem, mert a keményebb bélsár nem nagyon ragadna a szőrébe. Ha igen, beszélj az állatorvossal, mert nem kellene, hogy puha legyen a kakija.
Később ügyesebb lesz az elkaparás terén. A miénk is mindig széttaposta a produktumot, amíg pici volt. Ma már nagyon vigyáz, soha nem fordul elő, hogy belelép.
Van hajnyíród otthon? Ha nem kiállítási cica, akkor nyírd meg a feneke körül és a combján a bundáját! (Ollót azért nem ajánlok, mert ha ficánkol, könnyen lehet sérülés a vége)
Én mindig rövidre vágom a szőrét a kritikus helyeken. Nem kopasztom meg nagyon, csak akkorára nyírom, mint a rövid szőrű cicáknak.
Így nem lesz olyan a feneke és sokkal könnyebben tisztán tudja tartani magának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!