A ti véleménytekre is kiváncsi vagyok. Szerintetek jót mondott?
A macska ragadozó!! (Nem kutya..:) ) Nekik jó minőségű proteinre van szükségük. Abból nyeri az energiát és az izmok felépítését.Pont az a probléma, ha kevés van belőle! Szóval fontos a nagyon jó minőségű és sok protein - leginkább magas hústartalomból, mivel a minőségi fehérje = hús/állati fehérje.A növényi fehérjéből nem tud annyi minőségűt hasznosítani. Pl taurin is húsban, belsőségekben van!Nem az állati fehérje a túl sok (abból nem lehet túladagolni), hanem a növényi, mivel az az emésztést és a vesét gyengíti..(hosszú távon)Ezért egészségtelenek az ún fehérjekivonatok is- jó minőségű kajában hús van, nem kell bele semmi ilyesmi!A fehérje emészthetőségét befolyásolja -az esetleges megmelegítés/főzés,cukor, túl sok növényi tartalom,a magas nyershamu v nyersrost-tartalom (csökkenti).
Vagyis nincs szükségük szénhidrátra sem!!!- gabona, keményítő stb- a száraztápokat az tartja össze...
Na szóval: nekem egy anorexiás mc kandúrom van, de már 7 éves, a doki szerint inkább legyen sovány, mint kövér.. Jó étvággyal eszik (ha nem finnyáskodik) és ezért nem bánom.. És egyszer-egyszer elmegy a kölyök-táp, de nem adnám- ok, hízlal,de a tartalma sokkal koncentráltabb.
Persze, hogy szükségük van elegendő fehérjetartalomra, de nem olyan magasra mint ami a kölyöktápokban van.
Kérdező! Én Purina One-nal és Perfect Fit-tel etetem a cicáim, most viszont vettem nekik Happy Cat Supreme Atlantik-Lachs tápot is. De tulajdonképpen sok márka van, ami még jó lehet a cicádnak, de nagyon fontos, hogy ezeket nézd meg rajta mielőtt megveszed:
-az összetevők között az első helyen szerepeljen a hús
(ha gabonával vagy kukoricával kezdődik, akkor az már felejtős)
-az analitikai összetevők között a fehérje tartalom ne legyen magasabb mint 37 %
(a cicák számára egészséges fehérjetartalom, ami hosszú távon még nem terheli a veséket, valahol 32 és 37 % között van)
-az analitikai összetevők között az olaj/zsírtartalom értéke lehetőleg 16-20 % körül legyen, hogy a cicád jó formában lehessen
(ennél magasabb zsírtartalmú tápokat nem hiszem, hogy találsz, alacsonyabb az van bőven, de azoktól meg sovány marad a cicád)
Kb. ezek a legfontosabbak, meg persze hogy szeresse a cica is. Majd kitapasztalod, hogy melyik milyen hatással van rá.
A Happy Cat Supreme tápok közül szerintem mind jó, bár az én cicáim annyira nincsenek oda érte. A Purina One-t viszont imádják, és az is hasonló árkategória, bár a Fressnapfban lehet, hogy nem árulják. Ez talán a Tescoban vagy webáruházakban a legolcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!