Vesebeteg a 7 éves ivartalanított kandúrom. Mik a kilátásaink?
Voltunk orvosnál, vett tőle vért. A kreatinin szintje 5,94 volt (1,8 alatt kéne lennie). A szájszaga is vizeletre emlékeztető. Nagyon sovány, csak keveset eszik, viszont rengeteget iszik. Kaptunk 10 napra való Benazecare tablettát, de még nem biztos, hogy segíteni fog. Ha beválik, akkor egész életében ezt kell majd szednie. Ez drága gyógyszer lehet? Ha ezt kapja, akkor szinten lehet tartani az állapotát, és nem fog tovább rosszabbodni?
Illetve a táplálásnak milyen szerepe van a vese kímélésében? Az orvos szerint a tabletta segít csak rajta, a táp nem olyan fontos. De én olyan száraz tápot keresek neki, ami kímélné a veséjét. A diétás tápok nagyon drágák, ennek ellenére vettem neki egyet a Hill's-től, de nem szereti túlzottan. Most Happy Cat Supreme tápok között kezdtem nézelődni (nem diétásak), és találtam olyanokat, amik beltartalmi értékeiket tekintve jók lehetnek a vesének. (Nyers fehérje 32%, Nyers zsír 16%, Nyers rost 3%, Nyers hamu 7%, Kalcium 1.1%, Foszfor 0.75%, Nátrium 0.4%, Magnézium 0.08%.)
Ilyesmi is jó lehet, vagy tényleg csak kifejezetten diétás tápot szabadna adnom neki? És ha továbbra is a magas fehérjetartalmú tápot kapná, az rontana az állapotán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!