Milyen lesz a kandúr macska az ivartalanítás után?
Van két befogadott cicám, testvérek, most lesznek 6 hónaposak. Kandúrok nagyon aranyosak és ragaszkodók, nem mászkálnak.
A héten ivartalanításra mennek.
Az lenne a kérdésem hogy ezek után ugye nem tűnnek el?
Eddig 2 kandúrom volt az évek alatt, az egyik 8 hónaposan, a másik alig 1 évesen tűnt el. Ezért preferálom a nőstényeket jobban.
Tapasztalatok alapján hogyan változik a viselkedésük ha ilyen korán ivartalanítás történik, nem tűnnek el?
És a többi kandúr hogyan viszonyul majd hozzájuk az utcában?
Nekem eddig 6 kandúrom volt (hosszú évek alatt), mind ivartalanítva lett.
Az egyetlen változás, ami történt velük, hogy sokkal kevesebbet csavarogtak. többet maradtak itthon.
Mondjuk ez attól is függ, milyen környéken laksz. Nekem a legtöbb kandúrom ivartalanítva volt/van (most csak egy cicám van, egy fekete ivartalan kandúr). Én a város szélén élek, ahol a város és a természet találkozik, itt azért egy ivartalan macska is el-elcsavarog, de tény, hogy valóban jóval kevesebbet. Ilyenkor télen meg pláne itthon van, most is az előszobában fekszik a szekrényen. :) Egészségesebb, közvetlenebb, sokkal barátságosabb macska lesz, ha ivartalaníttatod. Az enyém imádja, ha simogatom, ha ölben van.
A többi kandúrral lehetnek még súrlódások ez után is, de egyáltalán nem olyan komolyak, mintha megmaradna ivarosnak.
Btw az én kandúrjaim sem éltek sokáig, mármint eltűntek hamar, de gyanítom, hogy elpusztultak.... :/ de az ivartalanok közel a 10 évhez (vagy azon túl) pusztultak el, ez a mostani is van vagy 7-8 éves kb (ő szó szerint besétált az udvarunkba kiscica korában és itt maradt).
Én ajánlom, hogy kasztráltasd ki őket, szinte csak pozitív hatásai vannak. Én a nőstényt is ivartalaníttatnám.
egyet értek az utolsóval, ez környék függő is.
ha olyan helyen laksz,ami elég veszélyes cica szempontból,akkor én inkább a benti tartást javasolnám.
egyébként az ivartalanítás után sok kani eléggé belustul és nem viszi úgy a vére, mint egy ivarost. nem fog megbolondulni a nőstények tüzelése alatt stb. van rá esély,hogy megmaradnak. de mondom ha veszélyes környék akkor inkább tartsd őket bent
A mi macskánknak nagyon jót tett. Kb 9 hónapos korában lett ivartalanítva, de ő nagyon korán lett ivarérett, előtte nem volt olyan hét, hogy ne sérült volna meg, mivel kisebb termetű is, ezért folyamatosan alul maradt, nyílt sebekkel jött haza, havi 10-15 ezer volt az állatorvos..
Hazajött, lefeküdt, de 5 perc múlva halál fáradtan indult tovább, enni sem evett, amikor párzási időszak volt.
Aztán a műtét után 1 nappal mint akit kicseréltek, 180 fokos fordulat. Egész nap játszik, szaladgál a kutyákkal, de azóta nem tette ki a lábát a kertből. Utána pár napig extra eleven volt, majd pedig aluszékony, szerintem ekkor állt át a szervezete, és kiürültek belőle a hormonok, 2 hétbe telt, míg kitisztult, de azóta álommacska.:D
Azóta én mindenkinek ajánlom az ivartalanítást, nálunk tényleg csodát tett, és orvosnál sem jártunk már vagy 5 hónapja. Nem is láttunk errefelé kóbor macskákat a műtét óta, mivel a miénk sem megy át a szomszédokba jelölgetni, ezért az idegenek sem jönnek ide, és támadják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!