Hogy beszéljem rá a szüleimet az ivartalanításra? FONTOS!
Na ugye van egy 1 éves kandúr cicám, sajnos nincs ivartalanítva, verekszik, és kicsikét sovány:( És erről CSAKIS a szüleim tehetnek! Volt egy régebbi cicánk, Bagira, őt ivartalanítottuk és 3 hét múlva eltűnt.
(Én meg sírtam, apukám meg ordított velem, hogy mit sírok, majd lesz másik. Majd én is odamegyek egy anyához elveszem a gyerekét és azt mondom, hogy majd lesz másik... ROHADT kedvesek. Ő volt a szemem fénye!)
Na ezért nem lehet ivartalanítani a mostani cicámat.:( De ez még nem minden! Nemrég jött hozzánk egy trikolor színű cica (ugye nőstény) Még kiscsia. A környékről senki sem tud róla semmit, így befogadtuk, Szaffi lett a neve.
De ha ivarérett lesz?? Tüzelni fog!! Újabb sok ártatlan kiscica!!! Jönnek a kandúrok!!! Gombóc meg verekedni fog!!!
Szóval hogy beszéljem rá a szüleimet? Volna rá zsebpénzem is. 17000 ft volna a 2 cica igaz?
11 éves vagyok. De ha a tudtuk nélkül vinném el őket valakiveél kb. kapnék 2 pofont a macskák meg röpülnének. :(
BorzasztóAK. Az ő jelszavuk is az mint a legtöbb emberé sajnos: AZ CSAK EGY MACSKA.:( Igyekszem, de " inkább németeznél a macskázás helyett", meg "inkább zongoráznál a macskázás helyett"! Pedig kitűnő tanuló vagyok!
Jobb lenne a cicáknak felelősségteljes gazdit keresni. Te pedig majd tarts cicát később, amikor már a magad ura leszel.
Próbálj nem hisztizve, hanem okosan érvelve beszélni velük. Kérd, hogy vegyenek téged komolyan. Kérdezd meg, mi a tervük évente 4-8 kiscicával, ha Szaffi felnőtt lesz, és évente egyszer-kétszer fialni fog?
És a másik cicát elviszik-e orvoshoz, ha megsérül vagy megbetegszik a verekedések miatt?
Az ivartalanítás hosszú távon mindenképpen olcsóbb és jobb megoldás. Mondd, hogy szívesen hozzájárulsz a költségekhez. Vagy, hogy ezt szeretnéd kérni karácsonyra, szülinapra.
Köszi. Megpróbálok beszélni velük.
Azon kívül, hogy nincsenek ivartalanítva, igenis foglalkozok velü. 11 évesen már sok mindent csinálhatok egyedül. Van egy nagy macskás könyvem, amit majdnem teljesen elolvastam, értek is a cicákhoz, jobban mint az iskolában bármelyik velem egyidős gyerek. Igyekszem jó gazdájuk lenni és felelősségteljes gazdi vagyok, úgy szeretem őket, mint a legjobb barátaimat.
Ha a féregtelenítő tablettára rábeszéltem a szüleimet, akkor azb ivartalanításra is menni fog. Remélem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!