Szerintetek mit tegyek?

mondjuk nem kellett volna hitegetni,hanem már az elején megmondani neki,hogy nem kap a szülinapjára perzsát.
inkább a meglévő cicának vegyél abból a pénzből egy új macskabútort vagy valami játékot.
ha nincs pénz másik cicára,akkor ne vegyél. azon túl,hogy egy perzsa nem 20-30 ezer,hanem 100 ezer, azon túl drága is a fenttartása,igényesebb mint egy házicica. meg egy kölyök cicánál ott van a sok oltás,ivartalanítás stb.. kapásból annyi,amennyit magára a cicára szánnál.
a gyerekek amúgy elég hamar túl teszik magukat az aktuális fellángolásokon . pár hónap múlva majd tengerimalacot akar, utána meg kiskutyát.

Ne nézzen szét sehol, mert ha nincs 30 ezre sem, akkor miből fogja etetni, orvoshoz vinni a macskát?
A másik meg, hogy minek hitegetted a gyereket? Ha a mostani Macskád nem jó neki akkor szerinted ez a perzsa mennyi ideig lesz érdekes neki? Gyereknek amúgy sem vennék állatot, főleg nem olyannak, akinek a kinézete miatt nem jó a házi macska.

Bocsi, de csak azért akarja sztem, hogy fésülgethesse.
A többi válaszolóval egyetértek.(szülinapi ajándékba egyszer állatkertezést kértem- megérte)

Szia! Én is perzsamániás vagyok gyerekkorom óta :) Mégis azt tanácsolom, hogy ne vegyél perzsa cicust a lányodnak. Egy fajtiszta macska minimum 20ezerbe kerül minden hónapban. Így ha azon gondolkodsz, hogy 1x ki tudsz-e fizetni egy ilyen összeget, akkor azt kell javasoljam, hogy ne tedd. Ha a lányod valóban szereti a perzsacicákat, akkor meg fogja érteni, hogy erre nincsen keretetek.
Az oltások, az ivartalanítás, a perzsacicáknak való prémiumkaja, az alom, a bolhairtás, a féreghajtók, a játékok, a kaparófa, a szőrápolási kellékek... és akkor még nem jött szóba, hogy hány éves a lányod? Tudja-e ő maga karbantartani a cica szőrét, az etetőjét tudja-e tisztítani, tudja-e sétáltatni, tudja-e maga növesztgetni a cicafüvet, kimosni az almosedényét vagy mindez a Te feladatod lesz?
Egy perzsacica nagyon-nagyon sok törődést és gondoskodást igényel, nagyon érzékenyek, elesettek, érdemes jól átgondolni, hogy van-e erre pénzetek és időtök. Ő nem csupán egy ajándék, hanem egy érző lény és a család önálló tagja is egyben az elkövetkező 17-20évben. :)

"Köszönöm a kioktató és lekezelő válaszokat! Utolsó nem tudom, hogy honnan veszed, de én senkinek sem írtam privátot."
Ez nem igaz, pl. nekem is írtál. Mégpedig, hogy adok-e kölcsön pénzt macskára... Vagy valaki a nevedben.

nekem is írt a kérdező,hogy ha ilyen okos vagyok adjak neki pénzt a cicára..
lol
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!