Lány cica ivartalanítás? Miket kell róla tudni?
Bármikor lehet ivartalanítani. Műtét után érdemes vele otthon maradni, vigyázni rá, mert nem mászhat fel sehová, ugyanis kótyagos lesz egy ideig. 2-3 cm-es varrás lesz a hasán. Ha piszkálja a sebet, gallért kell rá tenni, de nem nagyon szoktak a sebbel foglalkozni.
Ha már teljesen magánál van, akkor ihat egy picit, enni inkább csak másnaptól egyen. Ez azért érdekes, mert ha kihányná az ételt, akkor megfeszülne a seb.
1-2 napig érdemes bent tartani, akkor is, ha egyébként kinti cica.
2-3 nap alatt elfelejti az egészet, olyan lesz, mint előtte.
A műtét előtt talán 12 óval ehet utoljára, éhgyomorra kell vinni.
Az időpont megbeszélésekor el fogják mondani a tudnivalókat.
Ezt a kutyás kérdést már egyszer feltetted...
Semmi nem változik, lenyugszik egy kicsit és nem "kattan meg" ha tüzelő szuka van a közelben.
Az első válaszoló meg tökéletesen leírt mindent.
En cicám is Szonjacica, csütörtökön ivartalanították, 5 és fél éves :)
Érdemes minél előbb, amíg még nincs baja. Felpuffadt a hasa, mert begyulladt a méhe és feltelt gennyel. Azonnal állatklinika, ki is vették a méhét. Az első nap nekem szörnyű volt vele - aggódtam minden borulásnál, sírtam mikor megjött a hangja, mert azt hittem fáj neki valami, pedig csak hisztis volt, hogy nem nyúlhat a varrathoz. Nem aludtam két napig, minden rezdülésére felkeltem, de a doki szerint szépen gyógyul.
Szóval, izgalmas dolog, én szétaggódtam a fejemet.
A kutya nem fog ellustulni ivartalanítás után. Nekem csak jó tapasztalaim vannak. Műtét előtt folyton "gyakorolt" mindenen. Azóta ilyen nem fordult elő.
Egyéb változást nem tapasztaltam.
A cicával is minden rendben lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!