Érdemes ivartalanítani a fiú cicusomat?
Még egy csomó kismacskát gyártani, verekedni a környékbeli kandúrokkal.
Szóval érdemes ivartalaníttatni.
Egyébként mi ez a hülye felfogás, hogy elveszed a férfiasságát?A macskák nem úgy gondolkoznak mint mi emberek, ez nekik mind ösztön.
Érdemes ivartalaníttatni több okból is. Egyrészt felelősen járnál el, mert nem lenne annyi felesleges szaporulat, kitaszított, gazdátlan macska. Másrészt megóvnád a saját cicád egészségét, hiszen van egy pár olyan gyógyíthatatlan betegség, amiket párzás közben vagy a kandúrok egymással verekedve, egymást megkarmolva adnak át egymásnak, pl. FIV (macska-AIDS) és FELV (leukózis). Ezek mind lerövidítik a szeretett állat életét, szenvedést okoznak neki.
Nem fog elhízni, ha jó minőségű, sterilizált macskáknak való tápot veszel neki. (Lehet, hogy elsőre drágának fogod tartani, de aztán látni fogod, hogy ilyen tápból nem eszik annyit, mint a kevésbé jó tápokból.) Én az ivartalanított macskámnak Happy Cat sterilizált tápot adok és nem hízott el.
Az ivartalanítás nem jár fájdalommal, hiszen altatásban végzik és plusz érzéstelenítőt is kap. Az én macskámnak a varratszedés is sima volt, nekem jobban fájt, hogy le kell fogni, mint neki maga a művelet.
Az ivartalanítás költségét pedig csak egyszer kell kifizetni, ezenkívül a kandúrok ivartalanítása tudtommal olcsóbb is.
Minden háziállatom ivartalanítva van. Egyik sem kövér, semmi bajuk és boldogok.
Az ivaros kandúrok verekednek egymással, nem beszélve a nemi betegségekről, amibe akár bele is halhatnak. Már ha nem üti el őket előbb egy autó, amikor csavarognak.
A kandúrnál ez egy nagyon egyszerű műtét. Csak példának hozom fel, hogy a nőstény cicám, akinek az ivartalanítása egy komplett hasi műtétet igényelt, a műtét utáni nap már olyan volt, mintha mi sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!