Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az állatorvos szerint kölyökma...

Az állatorvos szerint kölyökmacska táplálásában ne Whiskas és Felix eledeleknél ragadjak le, óva int tőle, helyette Royal Canin-t válasszak, igaza van?

Figyelt kérdés
Az alutasakos dolgokat is kerüljem tette hozzá.
2016. aug. 30. 17:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%
Na igen érdekes hogy minden orvos és tenyésztő az RC márkát ajánlja. Viszont én sem venném mert tele van gabonával. Tasakost adj neki nyugodtan hiszen ahogy írták a csak száraz táp bajokat okozhat. Csak figyelj az összetevőkre.
2016. aug. 30. 21:14
 12/18 anonim ***** válasza:

Igaza van, a Whiskas, Felix és társai szinte csak ízesített gabonából állnak, mindössze 4-8% húst tartalmaznak. A Royal Canin nem rossz táp, de szörnyen túlárazott. Hasonló árkategóriában ezerszer jobb tápokat kapsz, mint pl a Taste of the Wild, Acana vagy Orijen. Inkább Canint adj neki, mint hipermarketes szutykokat, de előtte érdemes lenne megismerkedned a többi prémium táppal is.

Az alutasakosból is csak ezeket a vackokat kell kerülni, prémium kategóriában vannak nagyon jók, de még a drogériák polcain is akad 1-2 egészen tűrhető. Alkalmanként szoktam adni a cicámnak Dm saját márkás alutálcás eledelt, 50% húst tartalmaz, és nincs benne mesterséges színezék és tartósítószer.

2016. aug. 31. 17:57
 13/18 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a száraz és nedves tápoknak, a prémium kategóriák fele itt helyben elérhető nálunk, már csak a macskán áll hogy mennyi fog neki csúszni a gabonamentes táp.
2016. aug. 31. 18:38
 14/18 anonim ***** válasza:
38%
Allatorvos-gyakornokkent tudom, hogy azért ajánlja az allatorvos a royalt/hillst, mert az a legjobb. Mivel az a legjobb, azt tartja. Lehet lehurrogni, de nem hiába lehet az állatorvosi, allatorvosok által kifejlesztett tápot kizárólag allatorvosoknal és allatpatikakban kapni. Persze, egy jó allatorvos, ha látja, hogy a gazdi nem engedheti meg magának ezeket, ajánl hasonló jó minőségű, pl fressnapfban megvasarolhato tápot, mint az Acana, happycat, real nature. És, hogy 120 éve még a Mirci nem royalt kapott című slágert elhalgattassam: 120 éve még nem volt ennyi betegség felfedezve, egy csomó állat tele van genetikai hibával, a kornyezetszennyezes egyre durvább, és emiatt egy kitekatos, whiskasos, tescos tápos macskatol ne várjunk sokat. Külföldön bevett protokoll, hogy 7 éves kora után a macskát automatikusan vese-tapra teszik, amivel szépen elel 20 évet. Itthon meg egy átlag ember azt se tudja, hogy kb minden macska veseelegtelensegbe hal bele, 10 éves kora alatt, jóval korábban, mint kéne.
2016. szept. 2. 14:06
 15/18 anonim ***** válasza:
49%
Nem vagyok állatorvos,de én minden érdek nélkül húst ajánlok nyersen, kivéve a disznó húst az mehet főve. Nem hiszem, hogy a macskám lecserélné a csirkemájat, vagy a halat bármelyik tápra... 8kilós a kis cicàm, köszöni szépen jól van, és töredék áron etetem...csnyak, farhát, szív, máj, hal .. ;)
2016. okt. 21. 10:41
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedvencem a nyershus etetés és a korlátlan máj fogyasztás a macskáknak. Persze nyilván, a cervicalis spondilopathia, Salmonella, és Listeria nem mondanak senkinek semmit, de sebaj!
2016. nov. 1. 19:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Persze,hogy ezt ajánlotta az állatorvosod de nem véletlen!Szerződésben állnak a gyártóval és csak reklámozzák,hogy ez a legjobb.Tudom,hogy a whiskasnal biztos jobb de az ára....a tartalma meg gabona ,búza semmi különös nincs benne de méreg drága az orvos is csak reklámozza mert te megveszed jó pénzért,és ő jár jól!Rengeteg jobb táp van a royalnál ami lehet ,hogy olcsóbb is,csak szét kell nézni elolvasni mi van a zacskó hátulján azt az apróbetűs részt!Ha bemész egy állateledel boltba ott biztos tudnak neked segíteni!
2017. ápr. 19. 14:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van! A Whiskas, Felix nem tartalmaz valódi húst, csak porcot, tollat stb. és ezt is csak 4%-ban. A többi része gabona, ízfokozó, színezék és víz (nedvességtartalomuk 80% körül van). Ez nem kielégítő táplálék egy macskának! Az alutasakosak, konzervek nem erősítik a cica fogazatát, ami 1 éves kor alatt fokozottan fontos lenne (4-5hónaposan cseréli le a tejfogait, és erősítenie kell az újakat)

Arra fel kell készülni, hogy a cica kevésbé szívesen fogja enni a minőségi tápot, mint az alutasakosat! Egy gyerek is a gumicukor mellett döntene a sóskafőzelék helyett. :D Plusz a minőségi tápból alapból kevesebbet fog enni, mert már kisebb adag is fedezi a tápanyagszükségeletét. Azt szokták javasolni, hogy száraztáp legyen mindig a macska előtt és majd eszeget belőle, amikor éhes, nem fogja felfalni egyszerre az összeset. Jutalmazásként vagy nasinak mehet jó minőségű nedvestáp van GimCat vitaminpaszta, de ne ez legyen a fő tápláléka!

A Royal akkor éri meg, ha netről rendeled! Zoopluson jóval olcsóbb, mint állatorvosnál. Amúgy a mi orvosunk vagy 20 féle minőségi tápot felsorolt, mi döntöttünk a Royalnal, mert nekün ez vált be.

2017. júl. 2. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!