Kezelni kell a sebet vagy nem?
Előző vagyok, a mienk is kinti cica, de 1 nappalra behoztuk a lakásba, miután voltunk állatorvosnal.
Merre laksz? Az én állatorvosom pl vállal házhoz menést is, és ha telefonon mondod, hogy mi a baj, akkor viszi erre is a már osszekeszitett injekciót, és krémet,mert ehhez nem kell sem műtét, sem semmi.
Ha mégsem megoldható ez, akkor kérj meg valakit, hogy fogja meg, vágd le a szőrt a sebből és a seb körül, mosd le betadine-nal, illetve sok helyen ajánlják allatgyogyaszatban a cukrot, egyszer mi is kipróbáltuk, 1 nap alatt húzódott össze a seb. A lényeg, hogy ha elkezded kezelgetni, az ne 1 napig tartson, hanem naponta többször kezeld le. A tölcsért pedig allatpatikaban is kapni, akár ilyen felfújhatót, abból ki is lát. Amúgy ha rárakod, szerintem inkább nem fog megmozdulni, a miénk csak feküdt benne először, eszébe sem jutott elfutni vele.:D
Hát, emberi kenőccsel én nem kísérleteznék, vannak olyan elvetemült macskák, akik mindent lenyalnak:D
Nem létszükséglet az injekció, nekünk azért kellett, mert szinte egy darab hiányzott a lábából, úgy kiharapta egy macska, és fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő injekciót is kapott.
Betadine-t próbálj beszerezni, nálunk az csodaszer, ha kisebb sérülés vol rajta, naponta sokszor kentem vele, és 2-3 nap alatt összeforrtak a sebek.
(Egyébként az én cicám is fiatal kandúr, és miután meguntam ezt a folyamatos orvoshoz járkálást, ivartalaníttattam, azóta nem mozdul ki a kertből, a kóbor macskák sem jönnek ide, és nem kell költenünk állatorvosra az oltáson kívül, szerintem megéri, nem éreznék őt vetélytársnak, és nagyobb biztonságban lenne a verekedések elől.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!