Titeket nem zavar, hogy szinte az összes kutyás szájkosár nélkül jön az állatorvoshoz?
Kutyám és macskám is van, és nem zavar.
Egész életében szájkosárban tartani egy állatot kegyetlenség. Ha csak a vizsgálathoz kell, azt biztosítja az orvos, nem kell sajátot vinni.
A macskát nem fogja érdekelni, hogy a kutyán van-e, ugyanúgy meg fog ijedni. Azt pedig nem hiszem, hogy a kutya ott nekiállna bármi mást is tenni a macskával. Ott egy csomó ember és ráadásul ilyen helyen a legtöbb állat eléggé fél.
Szállítódobozban meg különben is mi baja történhetne? Ugatni, rohangálni szájkosárban is lehet.
Nem tudom felétek hogy megy, de nálunk mindenki vár a sorára és senki nem jön be a rendelőbe amikor egy páciens már bent van és kienegedi a macskáját.
Ja, amúgy meg vannak jólnevelt, kiképzett kutyák is.
A macskára sem tesznek "körömkosarat".
Pedig ő is nagyon csúnya sebeket tudna eljteni.
Szerintem is csak olyan kutyára kell, ami nem kiszámítható. Rendben a póráz az alap. Bár vannak annyira jól "iskolázott" kutyák, akiknél az is csak a megnyugtatás miatt kell.
"Ha csak a vizsgálathoz kell, azt biztosítja az orvos, nem kell sajátot vinni. "
Én mindig vittem magammal a saját szájkosarukat, és a rendelőben -nem a váróban, mert az túlzás lenne- ráraktam a kutyáimra, mert nem voltak barátok az orvossal.
Mivel a kutyám normálisan viselkedik, nem támadja meg sem a többi állatot (amúgy is pórázon van, oda sem mehet hozzájuk), sem az orvost, sem más embereket, nem látom indokoltnak, hogy szájkosár legyen rajta.
Felesleges a szájkosár. Arra a kutyára kell csak, aki veszélyt jelent más emberekre, állatokra, és a gazdája esetleg anélkül nem bír vele.
Miért zavarna? Van kutyám is meg macskám is, eszembe nem jutna rá szájkosarat tenni. Van neki, de sosem használtam.
Nem gondolom, hogy a kutya érdeke lenne a szájkosár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!