Titeket nem zavar, hogy szinte az összes kutyás szájkosár nélkül jön az állatorvoshoz?
Köszönöm a sok választ, így egyben válaszolnék mindenkinek. Nálunk olyan a rendelő,hogy az utcáról közvetlenül a váróba nyitsz be. Bár a kutyával is mindig időpontra mentünk, természetesen előfordulhatnak késések, így soha nem tudhatta az ember,hogy van-e valaki a váróban. Szerintem minden gazdi azt hiszi,hogy jól nevelt a kutyája, de a másik kutyában ismeretlenül nem bízok meg. Természetesen nem tartottam egész életében pórázon és szájkosárban a kutyámat, de ilyen esetekben szerintem a várakozó és az érkező kutyán is jó ha van, azt a pár percet kibírja mind a kettő. Mert nem tudhatod hogy ha bemész éppen nem egy gazdája szerint "jól nevelikt" roti ugrik-e pont rá a kutyádra.
A vizsgáló pedig a váróból nyílik ahol az orvos és az asszisztens dolgozik, tehát nincs recepció, kiszólnak ha jöhet a következő állat. Az említett vizslás esetnél tehát az történt,hogy bejöttek a vizsgálóba, gazdi kinyitotta az ajtót,kutya befutott körberohant és levert mindent, gyerekek, anyuka szintén bejöttek apukával. A kutya elkezdte ugatni az asztalon lévő macskát, az meg csak nézett rám mivel soha nem volt konfliktusa kutyával, az enyémmel imádták egymást,így nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Itt megint csak elgondolkodtam rajta,hogy mi lett volna ha például egy agresszív kutya van az asztalon?
Egyébként én is azért viszem hordozóban a macskát,mert gondolok másokra. Simán be tudnám vezetni egy hámon, és nem érdekelhetne,hogy van ott olyan kutya mondjuk aki nem cica-kompatibilis.
Figyelj, én Budapesten élek.
Nap, mint nap sétálok a kutyámmal és megyünk más kutyák közé. Ez a szocializáció fontos része.
Nem tudom, aki egy váróteremben szájkosarat akar adni a kutyákra az hogy viszi más kutyák közé?
Mert oké, hogy ott a macska meg minden, de a szállítóboxban nem fogják megtámadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!