Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Titeket nem zavar, hogy...

Titeket nem zavar, hogy szinte az összes kutyás szájkosár nélkül jön az állatorvoshoz?

Figyelt kérdés
Ahányszor visszük a cicát az orvoshoz(persze hordozóban és csak a vizsgállóban vesszük ki) állandóan belefutunk ilyenbe. A legutóbb konkrétan egy 4 tagú család rontott be a vizsgállóba a vizslájukkal akin még póráz se volt. Cicám van de szeretem a kutyákat,nekem is volt de mindig póráz és szájkosár volt az alap.Márcsak azért is mert ki tudja ki van a váróban,ez a kutya érdeke is nem?

2016. aug. 29. 01:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
07:26 Szerintem az otthoni szájkosár nem túl biztonságos ilyenkor. Legalábbis a miénk csak dísznek van. A mi orvosunknak van olyan ami teljesen összeszorítja a száját, de az meg hosszú viseletre nem alkalmas. Amúgy az én kutyám sem barát az idegenekkel, sőt meg is harapná őket, de mivel jólnevelt és én vele vagyok, ezért tűr mindent.
2016. aug. 29. 14:54
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ, így egyben válaszolnék mindenkinek. Nálunk olyan a rendelő,hogy az utcáról közvetlenül a váróba nyitsz be. Bár a kutyával is mindig időpontra mentünk, természetesen előfordulhatnak késések, így soha nem tudhatta az ember,hogy van-e valaki a váróban. Szerintem minden gazdi azt hiszi,hogy jól nevelt a kutyája, de a másik kutyában ismeretlenül nem bízok meg. Természetesen nem tartottam egész életében pórázon és szájkosárban a kutyámat, de ilyen esetekben szerintem a várakozó és az érkező kutyán is jó ha van, azt a pár percet kibírja mind a kettő. Mert nem tudhatod hogy ha bemész éppen nem egy gazdája szerint "jól nevelikt" roti ugrik-e pont rá a kutyádra.

A vizsgáló pedig a váróból nyílik ahol az orvos és az asszisztens dolgozik, tehát nincs recepció, kiszólnak ha jöhet a következő állat. Az említett vizslás esetnél tehát az történt,hogy bejöttek a vizsgálóba, gazdi kinyitotta az ajtót,kutya befutott körberohant és levert mindent, gyerekek, anyuka szintén bejöttek apukával. A kutya elkezdte ugatni az asztalon lévő macskát, az meg csak nézett rám mivel soha nem volt konfliktusa kutyával, az enyémmel imádták egymást,így nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Itt megint csak elgondolkodtam rajta,hogy mi lett volna ha például egy agresszív kutya van az asztalon?

Egyébként én is azért viszem hordozóban a macskát,mert gondolok másokra. Simán be tudnám vezetni egy hámon, és nem érdekelhetne,hogy van ott olyan kutya mondjuk aki nem cica-kompatibilis.

2016. aug. 29. 15:17
 13/15 A kérdező kommentje:
Kicsit zavarosan írtam. Tehát mi bent voltunk már a dokinál, a vizslás gazdik pedig átjöttek a várón és benyitottak a vizsgálóba.
2016. aug. 29. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:

Figyelj, én Budapesten élek.

Nap, mint nap sétálok a kutyámmal és megyünk más kutyák közé. Ez a szocializáció fontos része.

Nem tudom, aki egy váróteremben szájkosarat akar adni a kutyákra az hogy viszi más kutyák közé?

Mert oké, hogy ott a macska meg minden, de a szállítóboxban nem fogják megtámadni.

2016. aug. 29. 15:46
 15/15 evimeri ***** válasza:
Nekem két kutyám van. Az egyik utálja a macskákat, de az orvosi rendelőben úgy fél, hogy ha ezer macska szaladgálna körülötte az sem érdekelné. Én sem adok rájuk száj kosarat. Ilyen alapon a macskákra is lehetne, azok is elég veszélyesek. A férjemet egyszer a szomszéd macskája úgy megharapta - csak mert felakart venni és át tenni a kerítésen, hogy kutyánk nem bántsa - hogy elfertőződött a seb. A másik kutya miatt meg pont azért nem teszek rá szájkosarat, mert ha az támadja meg őt akkor még védekezni sem tud. Egyébként meg nem is verekedősek. Bár ugatni szeretnek.
2016. dec. 4. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!