Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan előzhetném meg /semlege...

Hogyan előzhetném meg /semlegesíthetném a macskaalom-szagot a lakásban?

Figyelt kérdés

Én már mindent kipróbáltam, megtettem, hónapok óta közösen erőlködünk a cicával, hogy egy normális, mindenki számára elfogadható szag legyen otthon... :)

fedett, lengőajtós macskaalom van, oda csinál, sose mellé, egyáltalán nincs ilyen probléma. filteres is. szilikátos macskaalmot használok, ami állítólag a lehető legjobb. az ára az biztos az, de ez most mellékes.

minden nap kikapargatom belőle a kakit, és a pisi részt, a maradékot pedig összekeverem friss alommal (állítólag a pisis részt sem kéne kivenni, de azért én kiveszem).

mindettől függetlenül mikor hazamegyek, sokszor a tömény macskakaki-szag fogad. az a jó állott, pállott, szrönyű szag. hogy hívjak így vendégeket, még a rovarírtót is alig merem beengedni. a macska amúgy egy 11 hónapos herélt fiú. normális macskakajákat eszik, csak ritkán fo.sik, akkor is csak egyszer-egyszer. mit tehetnék még az elfogadható lakásszagért?:D

(egyébként két illatósító van a fürdőszobában (ahol a macskaalom is van), és egy a nagyszobában. mindegyik önműködő, mozgásra, illetve bizonyos időközönként fújnak).

2010. ápr. 21. 08:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

most eljöttem otthonról éjszakára dolgozni, és beleöntöttem majdnem az egész zsák almot. hát max 1 centi magasan áll : ))

viszont reggel úgyis megyek két másik csomag alomért, így nem sajnáltam. meglátom, milyen szag lesz, ha hazaérek.

utolsó: milyen típusú a kisebb méretű cicavécé? én mindenhol ekkorákat látok, mint az enyém. de ha van vmi típusnév, ami eszedbe jut, akkor rákeresek.

2010. ápr. 21. 22:31
 22/27 anonim válasza:

Már mindent végigolvastam, a létező összes erről szóló fórumot, de igazán jó megoldást nem láttam, de az egyik fórum mellett láttam egy hirdetést és nagy bőszen megrendeltem, remélem jó lesz.

www.macskaalom.hu

Valaki hallott már róla?

2010. szept. 30. 15:38
 23/27 anonim válasza:
Megértem amiről írsz, én is ezzel küzdök. Egy ivartalanított fiú macskánk van, szilikonos alom (egy csomag egyszerre), szilárd termés azonnal eltávolítva és én is folyton érzem hogy büdös van. Legfejjebb két hetet bír ki egy csomag alom, de tíz nap után már büdös. Engem is nagyon zavar. És főleg a pisiszag. Nekünk is megy a bedugós illatosító, de még így is érzem. Zavar, mert nem szeretném hogy az egész lakás szép lassan pisiszagú legyen, de a macskát is szeretem, a gyerek is ragaszkodik hozzá. Neked van már valami megoldás?
2010. okt. 26. 08:36
 24/27 A kérdező kommentje:
nem igazán sajnos. próbálom minél gyakrabban cserélni, kivenni a kakit stb...
2010. okt. 27. 21:47
 25/27 anonim válasza:

Találtam valamit, nézd meg :

[link]

2010. okt. 28. 09:08
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha még számít. Vegyél Coop-os macskaalmot. Kipróbáltam én is mindenfélét, de nálam ez vált be, mióta ezt használom, sosincs húgyszag. A kaki szag ellen én gyufával védekezek. Ha végzet meggyújtok egy gyufát, körbeviszem az alom körül majd beledobom az alomba. Tökéletesen semlegesíti a kakiszagot (embereknél is beválik).
2014. jún. 18. 13:28
 27/27 Edit Hajnalka Kosari válasza:

Teljesen megértem a problémád. Én Németországban lakom, az itt kapható legjobb minőségű almot veszem, használtam már púder, sprayt is de kibírhatatlan néha a szag. Két naponta cserélem, jó sokat is teszek a cica WC-be, de egyszerűen büdös. Ha tudsz, vagy tudtok tényleg valami jó tanáccsal szolgálni nagyon megköszönném.

Üdv.: Edit

2018. máj. 31. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!