Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan előzhetném meg /semlege...

Hogyan előzhetném meg /semlegesíthetném a macskaalom-szagot a lakásban?

Figyelt kérdés

Én már mindent kipróbáltam, megtettem, hónapok óta közösen erőlködünk a cicával, hogy egy normális, mindenki számára elfogadható szag legyen otthon... :)

fedett, lengőajtós macskaalom van, oda csinál, sose mellé, egyáltalán nincs ilyen probléma. filteres is. szilikátos macskaalmot használok, ami állítólag a lehető legjobb. az ára az biztos az, de ez most mellékes.

minden nap kikapargatom belőle a kakit, és a pisi részt, a maradékot pedig összekeverem friss alommal (állítólag a pisis részt sem kéne kivenni, de azért én kiveszem).

mindettől függetlenül mikor hazamegyek, sokszor a tömény macskakaki-szag fogad. az a jó állott, pállott, szrönyű szag. hogy hívjak így vendégeket, még a rovarírtót is alig merem beengedni. a macska amúgy egy 11 hónapos herélt fiú. normális macskakajákat eszik, csak ritkán fo.sik, akkor is csak egyszer-egyszer. mit tehetnék még az elfogadható lakásszagért?:D

(egyébként két illatósító van a fürdőszobában (ahol a macskaalom is van), és egy a nagyszobában. mindegyik önműködő, mozgásra, illetve bizonyos időközönként fújnak).

2010. ápr. 21. 08:23
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
100%
Állatboltokban lehet kapni macskaalom szagtalanítót. Esetleg 1 próbát megérne, hátha segít a dolgon.
2010. ápr. 21. 08:26
 2/27 A kérdező kommentje:
a púderesre gondolsz?
2010. ápr. 21. 08:30
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Macskaalom szagtalanító spray :) Még Auchanban is kapsz, nekünk bevált :)
2010. ápr. 21. 08:33
 4/27 A kérdező kommentje:
gondoljátok, hogy ha nem vált be a zárt vc, a filter, meg a szilikátos alom, akor spray be fog?:))
2010. ápr. 21. 08:36
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szilikonos almot használunk, és egyedül akkor van szag mikor friss a dolog, 15 perc múlva nem érződik. Bár sokszor nyitva az ablak ott, ahol az alom van. A vendégek se érzik, direkt szoktam őket kérdezgetni.
2010. ápr. 21. 08:37
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia, számomra érthetetlen, hogy amiket leírtál, mégis bűz van a lakásban. Én évek óta a Biokat's macskaalmot használom, 10 kg kb. 1800 Ft-ba kerül. Rendkívül higiénikus, abszolút természetes alapanyagú, kiváló szagsemlegesítő és összetapadó tulajdonságokkal rendelkező alom. Tökéletesen pormentes. Szerintem próbáld ki. Szilikátos almot én is használtam, és az valóban büdös volt, ugyanis a pisit magába szívta, viszont a szagot nem semlegesítette. Nem tudtam elképzelni, mi lehet büdös és amikor megszagoltam az almot, majdnem elájultam.
2010. ápr. 21. 09:03
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
A kakiszag ellen nincs igazán védelem,főleg a zárt fürdőszobában.Sokat szellőztetek és ha otthon vagyok egyszerre veszem ki a dolgot mikor "megszületik".Már a kaparás hangjáról tudom,hogy kis vagy nagy dolog van készülőben.Pisivel kaocsolatban:jól teszed,hogy kiveszed,csak a rászoktatás idején szokták javasolni,hogy kis részt hagyjunk benne,hogy megszokja,hogy mire való a hely.Amúgy 1-2 pisis kavics úgyis marad benne,aminek megvan a szaga.
2010. ápr. 21. 09:08
 8/27 anonim ***** válasza:
58%
én ezt nem értem. évek óta tartok macskákat,de ha nem hívjuk fel rájuk a figyelmet,a vendégek észre sem veszik őket. sokszor megkérdezik a fürdőben található alomra,hogy ez mi? Fressnapf-os nem csomósodó almot használunk,1000 ft az 5 kg-os,ez két cserére elég. jelenleg kettő cicánk van,a pisit sosem szedjük ki,a kakit reggelente(este kakilnak). hetente egyszer cseréljük az almot,amikor már érződik kicsit az ammóniaszag. amikor egy cicám volt,kéthetente kellett a szilikátost cserélni,de az most drága lenne.mi az alom alá zacsit is használunk,így egy perc alatt kikapom a régit,beteszem az újat,nem kell takarítgatni az alomtálcát,higiénikus,ebből 600 ft 10 db,értelemszerűen 10 hétig elég. nem kell szagtalanítót használnunk soha.
2010. ápr. 21. 09:08
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl higiénikus nem kivenni a pisit.Szegény macsek egy hétig jár-kel a saját pisijén és persze azzal a manccsal végig mindenhol a lakásban?
2010. ápr. 21. 09:15
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
ez az alom felszívja a nedvességet és semlegesíti a szagot. ha látnád a lakásunkat,fe se tételeznéd,hogy itt pisis lábbal bárki sétálgathat:-)ezért van csomósodó és nem csomósodó alom forgalomban,kinek-kinek igénye szerint.
2010. ápr. 21. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!