Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan előzhetném meg /semlege...

Hogyan előzhetném meg /semlegesíthetném a macskaalom-szagot a lakásban?

Figyelt kérdés

Én már mindent kipróbáltam, megtettem, hónapok óta közösen erőlködünk a cicával, hogy egy normális, mindenki számára elfogadható szag legyen otthon... :)

fedett, lengőajtós macskaalom van, oda csinál, sose mellé, egyáltalán nincs ilyen probléma. filteres is. szilikátos macskaalmot használok, ami állítólag a lehető legjobb. az ára az biztos az, de ez most mellékes.

minden nap kikapargatom belőle a kakit, és a pisi részt, a maradékot pedig összekeverem friss alommal (állítólag a pisis részt sem kéne kivenni, de azért én kiveszem).

mindettől függetlenül mikor hazamegyek, sokszor a tömény macskakaki-szag fogad. az a jó állott, pállott, szrönyű szag. hogy hívjak így vendégeket, még a rovarírtót is alig merem beengedni. a macska amúgy egy 11 hónapos herélt fiú. normális macskakajákat eszik, csak ritkán fo.sik, akkor is csak egyszer-egyszer. mit tehetnék még az elfogadható lakásszagért?:D

(egyébként két illatósító van a fürdőszobában (ahol a macskaalom is van), és egy a nagyszobában. mindegyik önműködő, mozgásra, illetve bizonyos időközönként fújnak).

2010. ápr. 21. 08:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Oké meghajlok!Cak nem bírom elképzelni,hogy egy tálca alom hogyan tud egy heti pisit beszívni,úgy,hogy az ne legyen kellemetlen a cicónak.De ez nem az én kérdésem,majd lehet,hogy én is kipróbálom.
2010. ápr. 21. 09:34
 12/27 A kérdező kommentje:

a szilikázos alom beszívja, és megszárad. valahogy semlegesíti.

nem lehet, hogy a pisi-kaki szag erőssége a macska nemétől /korától is függ? meg a kajától, amit megeszik...

a tieitek mit esznek? ez főként konzerves kaját, néha bele tudok diktálni egy kis szárazat. épp próbálom át"nevelni" az izlését...

a fürdőszoba nem zárt, nyitva van mindig az ablak bukóra (most, hog ymár nem megy 10 fok alá), és némi, alig érezhető kereszthuzat van. a lakás nem szellőzik túl jól (csak télen huzatos, amikor meg megfagyok...). de nyitva vannak mostmár az ablakok, nem lehet annyira zárt el. 2 ablak, + szellőzőlyuk a szobában? tényleg van kereszthuzat.

akkor csak nálam van ilyen bűzgödör?:))

el nem tudom képzelni, hogy miért :((

na megyek, ki is szedem az éjszakai termést. aztán behintem szilikáttal. :)

2010. ápr. 21. 10:22
 13/27 anonim ***** válasza:

Az én cicám se nagyon ette a szárazat, talán azért, mert a tenyésztőnél csak azt kapott. (mellesleg ő soha nem adott konzervet a cicáknak)

Száraz mindig van a cicám előtt, Acana, Royal Canin és The One, ezeket szereti. 1-2 naponta kap 1 tasakosat, mikróban meglangyosítva és 3 naponta kap cica tejet. Minden reggel pedig 1 cicakolbásszal indítja a napot. Mindezek ellenére nem lehet úgy leülni vacsorázni, hogy ne tarháljon. A főtt krumplit imádja és a párolt kukoricát, borsót, babot.

2010. ápr. 21. 11:43
 14/27 anonim ***** válasza:
az én cicáim viszont csak szárazat esznek,néha kapnak halat,főtt husit vagy konzervet,de nemigen szeretik,a konzervektől hánynak. a fürdőnkön nincs ablak és kicsi is. milyen gyakran cseréled az almot? nem raksz túl keveset? mi kb. 4-5 cm magasan öntünk a tálcába,és mint írtam a két macskának min. hetente az egészet ki kell cserélni,függetlenül attól,hogy a kakit kiszedjük. amúgy a cica is utálja a büdös,piszkos illemhelyet,képes átszokni máshová,ha ez nem változik. szóval ne beszórogasd az almot szilikáttal,hanem az egészet cseréld gyakrabban,szerintem ez lesz a gond.
2010. ápr. 21. 12:33
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk két fiú macskánk van. Csak az egyikük használja az almot esténként, ő egyáltalán nem büdös, a másik mindig átmegy a szomszédhoz :) Persze a téli hideget, havat ő sem szerette, így esténként folytott nevetéssel halgattuk, ahogy hosszan csorog a pisi és kopog a kaki. Na, az volt igazán büdös. A párom (akié mindkettő) mondta, h fiatalabb korában még rosszabb volt a helyzet (most 8 éves). Amúgy nálunk nincs nyitva az ablak, a nappaliban van az alom és illatosítót használunk. Konzerven élnek meg ami a földre leesik (túl jószívű véletlenségből). A legolcsóbb almot használjuk.
2010. ápr. 21. 15:14
 16/27 A kérdező kommentje:
akkor lehet hogy ez a baj. én ugyanis nem öntöm be e 4-5 centi vastagon. viszont ez egy nagy, széles alomtálca, ugyebár zárt macskavécé. ha beleszórom az egész zacskóval (aminek kb. két hétre elégnek kell lennie), akkor is max 2-3 centi magasan lesz az alom.
2010. ápr. 21. 19:50
 17/27 anonim ***** válasza:
Nekem is van két kandúrom(testvérek)és egy almot használnak.Normál méretű billenő-fedeles tálcánk van.A spar-ban veszem a Katzor nevü almot 5kg és 350 FT-ba kerül,már 3 éve ezt használom,szerintem nagyon jó minőség és nem drága(tudom a párosítás nem túl gyakori de létezik)A két macseknak két zacsival (700 Ft)egyszerre beleöntök,egy hétre,bőven kitart és a hétvégén a maradékot pedig kiöntöm és kimosom a tálcát,majd jöhet újra a két zacsi.A pisit mindenképpen napi 3* kiszedem,a kaksit meg amikor jön,ha épp ott vagyok.Ha rendesen eltemetik a "dologot",csak minimális a szag.Nekem ez bevált,egy próbát szerintem megér.Lehet,hogy egy picivel kisebb tálcát kéne venned,hogy magasabban legyen az alom,hogy rendesen el tudja "homokozni".Remélem segítettem!Szia!
2010. ápr. 21. 20:05
 18/27 A kérdező kommentje:

köszi!

nem tudok kisebbet venni, mert ez egy komplett fedett doboz. amikor még nem ez volt, hanem kisebb, és nem fedett, na akkor még durvább volt a szag : ))

2010. ápr. 21. 20:53
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

nekünk nem fedett van, és két macska használja, csak akkor van szag, ha nem ássák be a kakit. Sok alom kell bele, hogy legyen mit túrnia, meg ilyenek. Én amúgy nem vagyok híve a zárt alomnak, ha belegondolsz, hogy szerinted a lakás bűzgödör, akkor neki milyen lehet abba a koncentrált bezárt szar szagba bemenni? Nekünk ilyen sarok doboz van, tök nagy és olyan min. 8 centi vastagon megy bele a Lidl csomósodó macskaalom. Ugye ez a vastagság rövidesen csökken, ahogy szedjük ki a cuccost.

És csak szárazat eszünk. :)

2010. ápr. 21. 22:04
 20/27 anonim ***** válasza:
20:05-ös vagyok.Fedett is van kisebb ,én sem úgy gondoltam,hogy csak a tálcát cseréld ki.Ne gondolj sokkal kissebbre,csak egy picivel.
2010. ápr. 21. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!