Hogyan előzhetném meg /semlegesíthetném a macskaalom-szagot a lakásban?
Én már mindent kipróbáltam, megtettem, hónapok óta közösen erőlködünk a cicával, hogy egy normális, mindenki számára elfogadható szag legyen otthon... :)
fedett, lengőajtós macskaalom van, oda csinál, sose mellé, egyáltalán nincs ilyen probléma. filteres is. szilikátos macskaalmot használok, ami állítólag a lehető legjobb. az ára az biztos az, de ez most mellékes.
minden nap kikapargatom belőle a kakit, és a pisi részt, a maradékot pedig összekeverem friss alommal (állítólag a pisis részt sem kéne kivenni, de azért én kiveszem).
mindettől függetlenül mikor hazamegyek, sokszor a tömény macskakaki-szag fogad. az a jó állott, pállott, szrönyű szag. hogy hívjak így vendégeket, még a rovarírtót is alig merem beengedni. a macska amúgy egy 11 hónapos herélt fiú. normális macskakajákat eszik, csak ritkán fo.sik, akkor is csak egyszer-egyszer. mit tehetnék még az elfogadható lakásszagért?:D
(egyébként két illatósító van a fürdőszobában (ahol a macskaalom is van), és egy a nagyszobában. mindegyik önműködő, mozgásra, illetve bizonyos időközönként fújnak).
a szilikázos alom beszívja, és megszárad. valahogy semlegesíti.
nem lehet, hogy a pisi-kaki szag erőssége a macska nemétől /korától is függ? meg a kajától, amit megeszik...
a tieitek mit esznek? ez főként konzerves kaját, néha bele tudok diktálni egy kis szárazat. épp próbálom át"nevelni" az izlését...
a fürdőszoba nem zárt, nyitva van mindig az ablak bukóra (most, hog ymár nem megy 10 fok alá), és némi, alig érezhető kereszthuzat van. a lakás nem szellőzik túl jól (csak télen huzatos, amikor meg megfagyok...). de nyitva vannak mostmár az ablakok, nem lehet annyira zárt el. 2 ablak, + szellőzőlyuk a szobában? tényleg van kereszthuzat.
akkor csak nálam van ilyen bűzgödör?:))
el nem tudom képzelni, hogy miért :((
na megyek, ki is szedem az éjszakai termést. aztán behintem szilikáttal. :)
Az én cicám se nagyon ette a szárazat, talán azért, mert a tenyésztőnél csak azt kapott. (mellesleg ő soha nem adott konzervet a cicáknak)
Száraz mindig van a cicám előtt, Acana, Royal Canin és The One, ezeket szereti. 1-2 naponta kap 1 tasakosat, mikróban meglangyosítva és 3 naponta kap cica tejet. Minden reggel pedig 1 cicakolbásszal indítja a napot. Mindezek ellenére nem lehet úgy leülni vacsorázni, hogy ne tarháljon. A főtt krumplit imádja és a párolt kukoricát, borsót, babot.
köszi!
nem tudok kisebbet venni, mert ez egy komplett fedett doboz. amikor még nem ez volt, hanem kisebb, és nem fedett, na akkor még durvább volt a szag : ))
nekünk nem fedett van, és két macska használja, csak akkor van szag, ha nem ássák be a kakit. Sok alom kell bele, hogy legyen mit túrnia, meg ilyenek. Én amúgy nem vagyok híve a zárt alomnak, ha belegondolsz, hogy szerinted a lakás bűzgödör, akkor neki milyen lehet abba a koncentrált bezárt szar szagba bemenni? Nekünk ilyen sarok doboz van, tök nagy és olyan min. 8 centi vastagon megy bele a Lidl csomósodó macskaalom. Ugye ez a vastagság rövidesen csökken, ahogy szedjük ki a cuccost.
És csak szárazat eszünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!