Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak? Újszülött...

Mit csináljak? Újszülött kiscicákat találtam. Sos.

Figyelt kérdés

Az előbb, amikor kint voltam a tömbházunk előtt meglátam egy fekvő macskát ázni az esőben. Csodálkoztam, hogy mért nem húzódik be valahova, odamentem, és láttam, hogy kiscicái vannak. De akkor születhettek valamikor. Sajnos az anyjuk és kettő az öt cicából már halott volt, de a három élőt hazahoztam. Csináltam valami helyet nekik, meg melegbe raktam őket. De fogalmam sincs, hogy hogy kell velük bánni.

Valaki nem írná le, mit csináljak velük? Még soha nem volt háziállatom, és nem is igazán szerettem soha a macskákat, így 0 tapasztalatom van. De akkor sem hagyhattam ott őket.

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon gyengék. Most azt hiszem alszanak. De ha felébrednek, gondolom etetni kéne őket. De mivel? Honnan a rákból szedjek nekik macskatejet? Vagy ihatnak tehén tejet?

És elég, ha egy puha plédbe bugyolálom őket, vagy tegyek melléjük melegvizes palackot?

Még van rajtuk olyan hártyaszerű trutyi, gondolom az ellés után maradt. Megpróbáltam finoman letörölni róluk, de nem mertem vízbe tenni őket, hátha árt nekik...

Szóval ha valaki hármi hasznos infóval tud ellátni azt nagyon megköszönném. Tényleg bármiről... Nagyon nem szeretném, ha miattam elpusztulna három kiscica, de lövésem sincs mit kell velük csinálni.

2016. aug. 12. 12:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

Ez nagyon aranyos :) végtelenül örülök.

Nagyon remélem, hogy az az 1 cica megmarad, csak pozitívan állj hozzá :) drukkolok.

Azt írtad megtartod azt ami nálad van, de nem fogják azt mondani, hogy "most már nagy a cica, visszaadom?" Vagy felajánlották, hogy megtartják, gazdit keresnek neki?

2016. aug. 12. 16:48
 22/31 anonim ***** válasza:
72%
Szegény cicusok. Nagyon szurkolok neked, hogy sikerüljön őket megmenteni! Nagyon szép tőled, hogy ennyi mindent teszel értük.
2016. aug. 12. 17:02
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszi nagyon a bátorítást, de azt is, hogy felvilágosítottatok az esélyekről. Nem is gondoltam volna, hohy ilyen nehéz életben tartani egy újszülött cicust.

Persze... a dajkától majd el kell hoznom a cicákat, így is csak tízezer forintért, vállalták hogy szoptassa őket a macskájuk. Mondták, hogy kb. 4 hétig maradhatnak. Szerintem utána már én is elboldogulok velük, és akkorra túl lesznek a veszélyen.

Sajnos nem elég stabil az anyagi helyzetem ahhoz, hogy mindhármukat megtartsam. Tudjátok, az egyetemista élet ...:))) Azt meg nem akarom, hogy rossz körülmények közt éljenek nálam, úgyhogy fogok nekik keresni egy otthont. Egyiküket már el is igértem egy barátnőmnek :))

Szerencsére most még egy ideig nincs egyetem, szóval tudok gondoskodni a nálam maradt cicáról.

Amúgy elneveztem Jaxnek, az egyik kedvenc sorozatkarakterem, Jax Teller után :))

Mindenesetre eldobtam az összes előítéletemet a macskákkal szemben... annyira aranyosak tudnak lenni. Najó, ez már valószínűleg keveseket érdekel :))

2016. aug. 12. 17:20
 24/31 Platypus ***** válasza:
58%
Nem semmi, hogy képes voltál ennyit fizetni a dajkáért. És szégyellnie kéne magát a tulajnak, hogy elkérte a pénzt. Őszintén sok sikert kívánok a piciknek, akármennyire is rosszak az esélyeik. Te megtettél mindent, ami emberileg lehetséges.
2016. aug. 12. 17:28
 25/31 anonim válasza:
50%
Szivem szerint visszaadnám neked azt a tízezrest, egy anyamacska mellett a gazdinak semmi dolga nincs a cicákkal amíg ilyen csöppek
2016. aug. 12. 19:52
 26/31 anonim ***** válasza:
79%

Nem volt szép ez a lehúzás :(

Ismerősömnek is volt éppen szoptatós macskája, és hoztak egy kakukkfiókát, 5 hétig volt velük, és itt jön az érdekesség.. még az ismerősöm adott starter packot a tulajnak, és mondott el mindent a macskákról, amolyan gyorstalpaló.

De ilyen vészhelyzetben, mint amilyenben te vagy, én sem gondolkoztam volna a pénzen.. szégyellje magát az, aki pénzt kér azért, ami nem az ő "munkája" én sosem tennék ilyet, teljesen természetesnek venném, hogy egy csöppségnek tejre van szüksége

2016. aug. 12. 19:56
 27/31 anonim ***** válasza:
Basszus, soha nem gondoltam volna, hogy ekkora üzlet a macskatej!
2016. aug. 12. 20:19
 28/31 anonim ***** válasza:
63%

Azért egy szoptatós macskának eleve több, jobb minőségű táp kell, hogy legyen bőven teje, és ha kap még 2 plusz kicsit, nyilván még többre lesz szükség. Én se kértem volna pénzt a dajkaságért, de lehet, a mamacica gazdája rossz anyagi helyzetben van.

Örülök, hogy találtál megoldást, és remélem, minden kicsi szépen fel fog cseperedni! Amelyiket megtartod, abból nagyon hálás, ragaszkodó macska lesz, ha felnő, rengeteg örömed lesz benne.

Akik pedig lepontoztak egy csomó hasznos, segítőkész választ, azoknak száradjon le a kezük!

2016. aug. 12. 20:21
 29/31 A kérdező kommentje:

#28 Én is erre gondoltam. Biztos többet fog így enni a macska, meg többet is kell takaríani a kölykök után, ha kettővel több van. Amikor elmentem hozzájuk nem láttam, hogy rossz körülmények közt élnének, de ez nem jelent semmit. Attól még lehet - ahogy mondtad - hogy rossz az anyagi helyzetük. Én nem haragszom rájuk, végülis segítenek megmenteni két cicát :))

És a 0 lepontozások: Emberek, MIÉRT? Miért pontozzátok le? Ne csináljátok már! Egy csomó hasznos, segítőkész és bátorító válasz le van pontozva... Ha nem tudtok/akartok segíteni, legalább hagyjátok azokat, akik igen. A kiscicák kedvéért :)))

2016. aug. 12. 20:36
 30/31 anonim ***** válasza:
63%

Nagyon drukkolok neked es szerintem nem annyira negativ a htlyzet ahogy itt paran irjak.

Majd mindig irj hogy hogy van a pici es a masik ketto is :)

2016. aug. 12. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!