Szerintetek mit tegyek?
Talán.
Ha nem teszed, vemhesség után mindenképp ivartalanítani kell, a fogamzásgátló tabletta hülyeség, nem ember. Másképp működik, sokat árt ez neki.
Ha már megtörtént a baj, nekem biztos nem lenne hozzá szivem... tudom hogy nagyon nehéz, de megpróbálnám. ( facebook, jófogás, ismerősök kérdezgetése, legvégső esetben bevinni őket egy állatosboltba, ha megengedik, és otthagyni őket, aki kapja marja alapon onnan gyorsan el szoktak kopni, de nem tudod, hogy hova kerülnek)
Viszont ha úgy érzed, nem tudnál egy nagyobb alomot elajándékozni, akkor még mindig humánusabb az abortusz, mint megvárni amíg a menhely 4-5 hónapos korukban altatja le őket...
Egyébként megkérdezhetem, hogy miért nincs ivartalanítva? Fogamzás gátlót csak ideiglenesen szoktak adni cicáknak, ha vmiért nem műthetők még, vagy ha ki akarják őket vonni egy szezonra a tenyésztésből.
Ooo.. igen.
Felreteve a "megoljuk-e a meg sem szuletett kismacskakat" ha egyetlen alkalommal nem adtal neki tablettat, de amugy igen, akkor az azt is jelenti, hogy akkor is kapott, amikor mar vemhes volt.
Szoval azok a kolykok mar nem lesznek egeszsegesek, életképesek, semmifelekeppen sem.
Jézusom....az az orvos a józsefvárosi piacon vette a diplomáját? Tudom, hogy nem a te hibád, hiszen te csak az orvosra hallgattál, de egy cicát 6 évig folyamatosan fogamzásgátló alatt tartani nagyobb komplikációkat szülhet....
Én megértem a nézetedet, mint ahogy írtam is, nagyobb állatkínzásnak tartom, ha a cicávt később oltják le, vagy akár igen, üti el az autó, mint így, de akárhogy is döntesz, ivartalanítsd a cicát, és akkor nem lesz több baj. :)
(Egyébként nem kellett vna szülnie, tüzelnie sem, 4 hónaposan már nyugodtan vihetted vna ivartalanításra)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!