Elfolyt a magzatvíz meg vérzett kicsit de mégsem szült?
Macska..
Ilyenkor mi van? vagy ez igy normális?Ez tegnap hajnalban volt.
Merre laktok?
Hátha találnánk olyan állatvédő szervezetet,akik segítenének a gond megoldásában és később az ivartalanításban.
Nem az ivartalanítás volt a kérdés, hanem még a szülésnél tartunk!
Sőt, ott tartunk, hogy életben maradjon, az akit ivartalanítani kell, ha persze a gazdája akarja. Az is 10-15 ezer ft.
Jaj mit írjak????
Én szülésznő vagyok(persze emberi) tényleg hívj fel egy állatorvost,a tanács nem hiszem,hogy pénzbe kerülne.
Hát amit még javasolnék:próbáld megtapogatni a hasát a cicának.Érezned kell,hogy mozognak-e a kiscicák.Nézd meg jó,mennyire van leereszkedve a hasa a feneke felé.Nem tudom mennyire vérzik még a macska az is lényeges!Ha ránézel a macskára látod,nyugodtan viselkedik vagy zavart,nyugtalan.Nyávog,csendes?Helyet keres vagy nyugisan sétálgat?Első ellése amúgy?Mert a macskák teljesen tapasztalatlanok első ellésnél,nem tudják mit kéne csinálni ösztönből.
Eszik,iszik?Van étvágya?Vagy csak gubbaszt?
Ez mind fontos!
Ha ott lennék,levezetném a szülést ingyen,de így látatlanban nem sokat tudok segíteni.
Esetleg ha engedi,meleg vizes törülköző a hasára,kis masszírozás.
Még egy praktika:tonik és kávé keverékét megitatni vele.Embereknél beválik,és beindul a szülés.
Tudod nem mindegy mennyire folyt el a magzatvíz.Ha csak szivárog az nem baj,ugyan úgy mint embernél 5 óránként cserélődik a víz a macska szervezetében nem lesz baja a kiscicáknak.De ha teljesen elfolyt,akkor nagy a fertőzés veszély,és bizony a piciknek nem jó!
Nem tudom hogy segíthetnék,szüleidet kéne jobb belátásra bírni,nehogy holnapra még az anyamacska is elpusztuljon:((
Olvasd el,mit írtam:ELŐBB a mostani gond megoldása,és UTÁNA az ivartalanítás.
A legtöbb állatvédő szervezetnek megvan a maga állatorvosa,klinikája,ahol olcsóbban dolgoznak nekik a dokik a megszokott árnál.
Szoktak az állatvédő szervezetek ilyen esetekben segíteni.
Szerintem az állatvédő szervezetig is gond elmenni, mivel a benzin is pénzbe kerül.
Koffeint ne adj a macskának! Embernek jó csak!
Másrészt FONTOS, hogy állatorvos mondta nem én találtam ki, hogy adjál neki KÁLCIUM PEZSGŐTABLETTÁT. Állatoknak először ezzel próbálkoznak. Az első alom általában nehezen születik meg, a kutyám lényegében 3-5 napig vajúdott. Az állatorvos hagyta, de folyamatosan figyeltük, hogy élnek -e még benne a kiskutyák.
Kedves utolsó!
Nagyon szuper,hogy bemásoltad a fél állat-szülészeti tankönyvet de ez nem segít a kérdezőn:(((
kedves 16:04-es
csak azért másoltam be, hogy figyelje az állat reakcióit. nem biztos, hogy az összes magzatvíz elfolyt és az sem, hogy már meg kellett volna indulnia a szülésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!