Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kismacska elvitele előtt...

Kismacska elvitele előtt illik rendbe rakni a cicát?

Figyelt kérdés

Anyukám "gyűjti"a macskákat, vagyis nem igazán foglalkozik azzal, hogy szaporodnak, ivartalanítani egyiket sem akarja, a macskák soványak, felelőtlen állattartó. Eddig volt neki 7 macskája, abból most tavasszal a 3 nősténynek született 9 kismacskája. Meg akarta tartani mindet, de elkezdtem hirdetni őket, mert rossz nézni, hogy évről évre csak gyűlnek és ahogy ő mondja "úgyse maradnak meg, mert elüti őket az autó vagy eltűnnek" így találtam volna mindegyiknek gazdát, de az egyiket semmiképp nem akarja odaadni.

A lényeg, hogy most értek olyan korba a kicsik, hogy el lehet őket vinni, szombaton jönnek is az egyikért, benti macskának szánják, viszont itt az udvaron szaladgál a fehér kiscica, a bundáján látszik, hogy poros, az arca is koszos, de anyukám nem engedi, hogy legalább elvitel előtt ápoljam őket, mert szerinte a bolhairtó portól hasmenést kap, a féreghajtótól meghal (egyik macskája se volt még féreghajtózva), van macskasampon is de csak dísznek, azt mondta meg ne merjem fürdetni, mert rühes lesz.

Félek, ha idejön az illető a macskáért vajon mit fog szólni, hogy van 7 macska és 9 kismacska, ráadásul normál fekhelyük sincs, egy koszos kartondobozban alszanak a kicsik, kaját is az udvaron egy ütött-kopott vajas dobozba kapnak. Ma mikor nem látta bebolhaporoztam, de teljesen kiakadt, hogy ne érjek a macskájához, viszont mikor a múltkor szóvá tettem, hogy nem ártana enni adni a macskáknak, akkor azt mondta, hogy vegyek nekik én kaját, mert nem az ő macskái, szerint mivel én ajándékozom el őket, így az én felelősségem. Arra is gondoltam már, hogy esetleg elvinném a macskát a nagymamámhoz és ott adnám át, hogy a "vevő" ne lássa a körülményeket, de ott meg ugye furcsa lenne neki, hogy miért nincs ott a macska anyukája vagy egyáltalán miért ott kell átvennie. Szerintetek mi a teendő ilyen esetben? Ha meglátja milyen körülmények közül származik a macska el fogja vinni? Én ugyan nem szeretem a macskákat, de jót szeretnék a cicáknak, mert nem normális, hogy itt tárolja őket soványan a halálukra várva.

2016. máj. 31. 19:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mondod nekik eleve azt, hogy ott nagymamádnál születtek? És akkor nem kell magyarázkodni, hanem csak a megbeszélt időpontra odavinni a cicát, vagy cicákat.
2016. jún. 1. 07:37
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

görög teknőst tart 30x30cm-es helyen, heti egyszer kap enni.. hát én ezen is fent akadtam.

na meg egyszerre kutyát,macskát,hörcsögöket.. mindegyiket szarul tartja, nem bántja,hogy elüti őket valami..

annyit tudok javasolni,hogy egyik hétvégén utazzatok el a pároddal wellnessezni vagy nyaralni. és közben hívd ki rá az állatvédőket. ha téged gyanúsít meg vele, akkor meg simán letagadod,hogy te nyaraltál meg nem is voltál telefon közelben. meg amúgyis simán lehetett valamelyik szomszéd, nem te voltál.

így remélhetőleg a jó viszonyod is megmarad vele, és az állatkákat is elkobozzák tőle. azoknak a cicáknak is jobb lenne,ha normális helyen lennének.

a görög teknős meg amúgy elélne 80 évig is, de anyukád mellett pár évig élne csak, amúgy lassan hal éhen. naponta kéne őket etetni, nem hetente. hátha őt is jobb helyre viszik.. mivel nem volt engedélye hozzá,jól meg is büntetik. hátha elmenne egy időre a kedve az állattartástól. szomorú,hogy ilyenek vannak.

de ha ez vigasztal, nekem is van ilyen rokonom.van vagy 20 macskája, mindegyik fial állandóan. szintén maradékot meg szárazkenyeret kapnak. a cicákat elütik az autók vagy csak új gazdát keresnek. de van folyamatos utánpótlás.. borzasztó . és akkor büszke rá,hogy milyen jó gazda meg mennyi cicája van. az nem számít,hogy 1-2 év az átlagéletkoruk a 15 helyett.

2016. jún. 1. 09:02
 23/26 A kérdező kommentje:

Sajnos az nem jó, ha azt mondom a mamámnál születtek a cicák, mert akkor az anyukájukat is oda kellene vinni meg a tesókat, hisz a hirdetésből látták, hogy nem egy cica született, pedig ez nekem is megfordult már a fejemben. Emiatt csak azt tudom mondani, hogy ott van dolgunk és oda jöjjenek.

Tudom, hogy a görög teknősnek mekkorának kell lennie, nekem is van egy, én legálisan tartom és normál körülmények között, nekem csak ez az egy állatom van. Nagyjából ugyanannyi idősek lehetnek, mindkettő 2014-ben kelt ki, én 3 hónappal később vettem az enyémet. Az enyém lassan eléri a chipezési kort, már 8,5 cm, az övé még mindig a csak 5,2, mikor vette akkor is ennyi volt. Már próbáltam rávenni a teknős érdekében, hogy mivel illegálisan tartja az eladása esélytelen, de be tudja vinni egy állatkertbe és mondhatja, hogy az utcán találta, így a teknős normális körülmények között élhet tovább. Az állapota egyre rosszabb, a páncélja barna és fehér, mintha penészedne. Mikor kérdőre vontam, hogy miért így néz ki és ha normálisan tartja, akkor miért feleakkora, mint az enyém, miért nem nő? Erre azt válaszolta, hogy én túl sok kaját adok neki (napi egyszer adok és annyit eszik belőle amennyit szeretne), valamint azzal magyarázkodott, hogy nekem van a terráriumban lámpa és a meleg hatására nő, valamint még azt is megemlítette, hogy biztos az enyém más nemű, azért ekkora. Az állatkertbe bevinni nem akarja, mert akkor bukja a teknős árát.

2016. jún. 1. 11:19
 24/26 A kérdező kommentje:

A macskát átvették itt, látták a körülményeket, mondtam nekik, hogy mindenképp vigyék el állatorvoshoz és kezeljék. Elvitték állatorvoshoz és visszajeleztek, hogy a cicának súlyos fülatkája van, valószínűleg a többinek is, erről szóltam anyámnak, mire ő nevetve reagálta a következőt: "tudom..... akkor levágták a fülét.. hahaha.."

Tehát itt betelt a pohár, ismeretlen bejelentőként értesítettem az állatvédőket!

2016. jún. 4. 20:20
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Helyesen döntöttél!
2016. jún. 4. 20:48
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Hál isten! Majd írd meg,mi volt!
2016. jún. 5. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!