Mennyi idő mire egy vad kismacska megszelidül?
megkérdezhetem,hogy a szomszéddal beszéltél erről? gondolom úgysem akarja megtartani a kismacskákat,de azért kérdezd meg,hogy nem baj -e,hogy befogadod.
a titok meg annyi,hogy a gyomrán keresztül hamar eljutsz a szívéhez. ha kap tőled finom kaját,akkor idővel hozzád köti a kaját is és ha meglát akkor rohan majd oda hozzád,ha hívod jön stb.. simogatni meg kaja közben is lehet. de először az is elég,hogy megszokja a jelenléted. utána engedni fogja majd a simogatást is. neki is jó,csak a bizalmába kell férkőzni.
"Be kell zárni a lakásba, néhány hét alatt várhatóan szelídül majd."
Jéézusom!
Éppen ellenkezőleg.
Egy kiscica nem a bezártságtól fog magától megszelídülni. Ebben tevékenyen részt kell venni, kis vackot kell csinálni neki valami széltől és esőtől védett helyen, puha dolgokkal kibélelve. Aztán etetni kell a cicát, és persze babusgatni, hogy megszokjon. A cica okos állat, hamar rájön, hogy te lettél a pótmamája. És a kajáért cserébe sokmindent hajlandó megtanulni.
Én nem ciccegéssel hívtam sosem a cicákat, hanem "gyertek elő" kiáltással. Ha éppen vendégünk van etetési időben, elhűlve csodálkoznak, hogy értenek a szóból, és a második szomszédból is rohannak elő, ha meghallják a hangomat. Holott dehogy értenek a szóból, csak erre lettek szocializálva. Vagy, már kiskoruk óta kimondottan útáltam, hogy éppen a lábam előtt kódorogtam, szóval kimondottan csoszogva közlekedtem, hogy vigyázzanak, nehogy rájuk lépjek. Egy idő után már a lábfejem tartását figyelve mellettem közlekednek, és nem előttem futkosnak.
És játszhatsz is vele cipőfűzővel, és játék közben néha-néha óvatosan simítsd végig, így megszokja az érintést, és rájön, hogy egyáltalán nem fáj neki, ha hozzáérsz:)
( Nálunk is állandóan én foglalkoztam velük, sok sikert, biztos menni fog! ^^)
Hát, szelídítettem már cicát, akik ehhez hasonlóan nem találkoztak korábban emberrel, és mindig a lakásban voltak. Ott jobban megszokják az emberi jelenlében, a zajokat stb. Nem önmagában a bezártság a lényeg, hanem hogy minél többen legyen a társaságunkban, hozzánk szokjon.
Anyukáméknál gyerekkoromban kint maradt a cica, enni jött egész életében, de megfogni soha nem engedte magát, vad maradt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Azóta megvan a két testvére is, egyik aranyosabb, mint a másik és a szomszéd (akié az anyjuk) lemondott róluk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!