Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kismacska elvitele előtt...

Kismacska elvitele előtt illik rendbe rakni a cicát?

Figyelt kérdés

Anyukám "gyűjti"a macskákat, vagyis nem igazán foglalkozik azzal, hogy szaporodnak, ivartalanítani egyiket sem akarja, a macskák soványak, felelőtlen állattartó. Eddig volt neki 7 macskája, abból most tavasszal a 3 nősténynek született 9 kismacskája. Meg akarta tartani mindet, de elkezdtem hirdetni őket, mert rossz nézni, hogy évről évre csak gyűlnek és ahogy ő mondja "úgyse maradnak meg, mert elüti őket az autó vagy eltűnnek" így találtam volna mindegyiknek gazdát, de az egyiket semmiképp nem akarja odaadni.

A lényeg, hogy most értek olyan korba a kicsik, hogy el lehet őket vinni, szombaton jönnek is az egyikért, benti macskának szánják, viszont itt az udvaron szaladgál a fehér kiscica, a bundáján látszik, hogy poros, az arca is koszos, de anyukám nem engedi, hogy legalább elvitel előtt ápoljam őket, mert szerinte a bolhairtó portól hasmenést kap, a féreghajtótól meghal (egyik macskája se volt még féreghajtózva), van macskasampon is de csak dísznek, azt mondta meg ne merjem fürdetni, mert rühes lesz.

Félek, ha idejön az illető a macskáért vajon mit fog szólni, hogy van 7 macska és 9 kismacska, ráadásul normál fekhelyük sincs, egy koszos kartondobozban alszanak a kicsik, kaját is az udvaron egy ütött-kopott vajas dobozba kapnak. Ma mikor nem látta bebolhaporoztam, de teljesen kiakadt, hogy ne érjek a macskájához, viszont mikor a múltkor szóvá tettem, hogy nem ártana enni adni a macskáknak, akkor azt mondta, hogy vegyek nekik én kaját, mert nem az ő macskái, szerint mivel én ajándékozom el őket, így az én felelősségem. Arra is gondoltam már, hogy esetleg elvinném a macskát a nagymamámhoz és ott adnám át, hogy a "vevő" ne lássa a körülményeket, de ott meg ugye furcsa lenne neki, hogy miért nincs ott a macska anyukája vagy egyáltalán miért ott kell átvennie. Szerintetek mi a teendő ilyen esetben? Ha meglátja milyen körülmények közül származik a macska el fogja vinni? Én ugyan nem szeretem a macskákat, de jót szeretnék a cicáknak, mert nem normális, hogy itt tárolja őket soványan a halálukra várva.

2016. máj. 31. 19:32
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Ma átnéztem, valami csoda folytán nem találtam benne bolhát, igaz ez a bolhairtózás után volt pár órával, jól beszórtam és átdörzsöltem vele.

A párom már javasolta neki, hogy elviszi ivartalanítani a macskáit, vannak akciók is, amikor kedvezményesen lehet ezt megtenni, de totálisan kiakadt, hogy már öregek a macskák és nem lehet ivartalanítani,mert belehalnak - az egyik 2 éves, a másik 4, a harmadik meg 5-6 év körüli.

Jó minőségű táp? Ha tudnátok mivel eteti őket... 1-2 hetes konyhai maradékkal, ami jobb esetben a hűtőben állt, zsíradékkal, száraz, penészes kenyérrel, havi egyszer vesz egy doboz konzervet, de az egy hónapig kitart, így sejthető, hogy mennyit ad nekik belőle. Nemrég egy ismerősétől kapott macskatápot, mert megsajnálta a kismacskákat, a tápból még egy macskáknak valónyi adagot sem adott, végül beszöktek a macskák oda ahol tartotta a nyitott szájú zacskót és felzabálták az egész zacskóval egyszerre az egészet. Én nem akarom a macskáit etetni, mert arra rászokik, ha valaki segít neki egyszer azt később is elvárja, tudniillik nem dolgozik 24 éve (50 éves), mivel folyton itthon van, így a macskákat esélytelen elvinni anélkül ivartalanítani, hogy ne venné észre.

Természetesen aki elviszi a macskákat, annak rendszeresen küldök képeket a cicáról e-mailben, arról is tájékoztattam, hogy egyszer lett bolhaporozva, féreg hajtózva nincs, illetve kérdeztem tőle, hogy bent vagy kint tartaná-e, írtam neki, hogy a macska arca koszos, eléggé segítőkész volt, javasolta, hogy kamillateával próbáljam lemosni. Ma próbáltam a porozás előtt a cicát nedves ronggyal áttörölgetni, mert valamitől olajos is lett a bundája a farkánál és a hátán, de anyám ettől is csak kiabált, hogy "majd ha nem jó így az új gazdának a macska akkor megtisztítja magának."

Persze igaz lehet az is, hogy nem nekem kell helyette szégyenkeznem, de én úgy érzem, hogy igen, hisz én keresek normális gazdát a cicáknak.

2016. máj. 31. 21:11
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Csunyán fog hangzani .. de ha már megprobáltál vele erröl beszélni ,hogy az állattartás nem ez felhivnék egy menhelyet ,hogy vigyék el öket . Inkább vállalnám a haragját mint ,hogy ezt nézzem . És amig te viszed be öket megmondván mi történt talán még édesanyádnak sem lesz belöle gondja . De addig is amig megoldodik a helyzet becsülöm a segitökészségedet !
2016. máj. 31. 21:30
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

A leendő gazdi valószínűleg alig várja, hogy legalább egy szerencsétlen macsekot megmentsen ebből... (Már bocsánat, de ez minden, csak nem állattartás.)

Talán legjobb, ha állatorvoshoz is elviszed az elajándékozandó kismacskát. Ennyi macska között már mindenféle genetikai betegsége is lehet, a beltenyészet lehetőségétől. Ha szemmel látható, külső baja nincs is, lehet olyan komolyabb problémája, ami nagyban megnehezíti a jövőbeni ellátását.

Amit anyukád művel, nem igazán kívánom kommentálni. Ennyi erővel még menhelyen is jobb lenne azoknak a macsekoknak. Bár gondolom, ez a hozzáállása, nem csak az állatokkal való bánásmódjában nyilvánul meg...

2016. máj. 31. 21:45
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg, az nem opció, hogy anyukádat elrángatjátok egy rendes állatorvoshoz, aki felvilágosítja, hogy légből kapott baromság, amiket állít? (A féreghajtótól meghal? What?!)

Bár gyanítom, őt az se győzné meg, ha egy (vagy akár több) szakember véleményét hallaná erről.

2016. máj. 31. 21:52
 15/26 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is a menhelyen is jobb sorsuk lenne, ott legalább van esélyük arra, hogy normális emberek örökbe fogadják. Genetikai betegsége biztos, hogy nincs a kismacskának, mert a kiscica anyukáját egy 30 km-rel arrébb lévő településről hozta anyukám, mikor már csak 3 macskája maradt 4 éve, elsőként tavaly születtek macskái, 2 db abból egyet elajándékozott a húgom egy barátnőjének, a másikat megtartotta anyám, de a macska fél évig élt kb. mert a yorki kutyája szexuálisan bántalmazta a macskát (ezt inkább nem részletezném, undorító látvány volt), a macska egy idő után már járni alig tudott, majd meghalt. A másik anyamacskák kicsinyeinél viszont fennáll az esély, mert az egyik a többinek az anyja, a másik pedig a testvérük.

Sajnos anyukámat egy állatorvos, de közösen több sem tudná jobb meglátásra téríteni, vannak még furcsa dolgai, pl. a hörcsögöket a konyhaasztalon tartja, havi egyszer tisztítja, mellettük eszik. Van egy másik hörcsöge, azt a mosógép tetején tárolja, gondolom a hörcsögnek kellemes élmény lehet mikor rázkódik alatta a gépezet. A kutyának hasonló táplálékot ad, mint a macskáknak, régen vett 2 lógófülű nyulat,amiket a kertben tartott, de rövid időn belül megléptek (talán ők jártak a legjobban). Van egy görög teknőse ami védett állat, nincs bejelentve, nyáron kirakja egy 30*30 cm-es kis ketrec alá, egyébként esténként és télen egy hasonló méretű kartondobozban tartja és heti egyszer ha ad neki kaját, pedig annak a szerencsétlen jószágnak tényleg elég lenne csak a kertből lóhere vagy tyúkhúr, de lusta kimenni szedni.

Számomra is borzalmas látni amit művel az állatokkal, ezért is próbálom a kicsiket elajándékozni, szerencsére a szombaton érkező gazdinál nagyon jó helye lesz, mondta, hogy akkor készít neki féreghajtót, illetve majd mondom neki azért, hogy a biztonság kedvéért vigye el állatorvoshoz is.

Már gondolkoztam egyébként azon, hogy kihívom az állatvédőket, de ezer százalék, hogy tudná, hogy én voltam és utána egy életre nem állna velem szóba.

2016. máj. 31. 22:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Ok. Hívd ki az állatvédőket holnap! Anyád bolond! Erre nincs mentség! Segítened kell azokon a szerencsétleneken, mert más nem tud!
2016. máj. 31. 22:14
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám hasonló bánásmódot tanúsított az állatai iránt. (Bár a Yorkshire terrieres történet azért nagyon durva... és persze állatorvoshoz nem vinné azt a szerencsétlent!) Az emberekkel anyám még sokszorosan ilyen volt. Én elköltöztem, jelenleg legfeljebb 2 havonta 1x beszélünk telefonon, mert maga körül mindenkit idegronccsá varázsolt.

Kérdező, nem tudom, nektek milyen a kapcsolatotok, de én ebben a helyzetben rég nem azon aggódnék, hogy megharagszik rám ez az ember...

2016. máj. 31. 22:26
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
Édesanyád beteg, demenciával küzd vagy más pszichiátriai betegsége van, orvosi segitségre lenne szüksége, bár az orvosok se tudnak ezzel mit kezdeni, úgy szokták, hogy a hozzátartozókra hagyják a megoldhatatlan helyzetek megoldását. Édesanyádat nem hagyhatod a sorsára, mert az anyád. Nagy türelemmel, darabonként próbáld megoldani az állatok helyzetét, vidd el állatorvoshoz, adj nekik enni, vedd le a hörcsögöt a mosógépről, stb. Nyilván ezt csináltad eddig is, és eztán is nehéz lesz a helyzet. Kitartást kivánok, a macskák érdekében is.
2016. máj. 31. 23:37
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem szenved demenciában, szimplán nem normális. Az állatok helyzetét nem lehet darabonként megoldani, ugyanis ragaszkodik hozzájuk, de gondoskodni képtelen róluk és nem is akar, gyerekeket épp ilyen felelőtlenül vállalt. Hiányzik belőle az empátia, hisz nézi, ahogy szenvednek az állatok és ez nem zavarja vagy talán számára ez a normális. A viselkedésének kiváltó oka talán az, hogy évtizedek óta nem jár és nem is akar járni sehova, egyébként képtelen kulturált ember módjára viselkedni, hisz elszokott az emberek közötti léttől, van néhány primitív, beszédüket nehezen érthető barátnője a faluból, velük szokott néha összeülni.

Mint írtam nem tervezem helyette gondozni az állatait, hisz ezzel csak az érhető el, hogy még többet begyűjt. 1,5 éve azt mondta, hogy a macskákat és a kutyát azért nem bolhairtózza, mert túl drága (hemzsegtek rajtuk a bolhák, ha egy idegen belépett a kapun már ő is bolhás lett), a párom hozott neki bolhairtó sampont és port, mire ő ahelyett, hogy a macskára és a kutyára szórta volna, azzal mosott követ a konyhában, mondván, hogy így hatékonyabb - hozzátenném a macskák a konyhát meg se közelítik.

Mivel nem olyan vele a kapcsolatom így nem fogom ápolni őt sem sajnálni, akit sajnálok azok kizárólag az állatai, a kiscicákon emiatt próbálok segíteni, hisz nekik még van reményük jobb életre.

2016. jún. 1. 01:38
 20/26 A kérdező kommentje:

Mindenesetre holnap felhívom a nagymamámat, hogy esetleg a cicát átadhatnánk-e nála az itteni körülmények miatt, ha nincs aznapra más programja akkor valószínűleg megérti a helyzetet. A cica leendő gazdijának pedig megmondom, hogy valamiért sürgős dolgunk támadt ott és inkább oda jöjjön, ott egy jól táplált kutyus és egy jól táplált cica van normális körülmények között.

Viszont még van rajta kívül 6 macska, akiket majd át kell adni, így kellemetlen lesz mindig odamenni és hazudni az aktuális gazdának arról, hogy miért ott kell átvennie.

2016. jún. 1. 01:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!