Hogyan vegyem rá az evésre őket?
Több mint egy hónapja születtek kiscicáink, már a foguk is kinőtt. (Jó hegyesek. Az ujjam, a füles zsinórja és a párnahuzat is tudna mesélni.)
Na szóval az a problémám, hogy az anyjuknak ez volt az első ellése. Van teje, csak alig van itthon, szegények pedig elég soványak. (egy el is pusztult, bár nem tudom, hogy ez volt-e a baj.)
Azt olvastam, hogy amint kinőtt a foguk már lehet nekik adni rendes kaját, ezért vettünk is direkt kismacskáknak valót de hiába kenem össze a szájukat vele csak megállnak egy pillanatra és néznek, hogy ez meg mi a franc lehetett?
Próbáltam azt is, hogy az anyjuknak is adok majd a kicsiket mellé teszem, hogy lássák mit csinál a nőstény, de ijedten elszaladtak. Már azt is megpróbáltam, hogy egy kis darabot belenyomok a szájukba, de kiköpték.
Aggódom értük, sokkal jobb lenne ha már kóstolgatnák a húsételeket, talán akkor lenne rajtuk is hús.
Nem fejek macskát, szóval ez sem opció. xD
Esetleg valami bevált módszer a kismacskák etetésére bírására?
Lonely, az addig megvan, hogy a szájukba kerül, csak aztán kiköpik, a torkukon meg nem akarom lenyomni mert még megfulladnak.
Nem erőltetném ennyire, ha nem látnám már azt, hogy zörög a csontjuk. :/ Egyet már elvesztettem, a többit nem akarnám. Tejet meg nem adtam nekik, mert tudom, hogy az nem jó. Viszont vízzel próbálkoztam, de azt se bírták.
Én kifejezetten macskáknak való tejet vettem (Tesco-ban kapható 2 decis kiszerelésben) meg pici cumisüveget az állatpatikában és azzal neveltem fel egy anya nélkül maradt cicát, kb 2 hetes korától. Langyosan adtam neki, másképp nem fogadta el. Szép kövérre hízott tőle, szinte elgurult.
Normál kajára 5-6 hetesen nézett először. Eleinte a tejét adagoltam neki tálkába, aztán kínálgattam alutasakos tápokkal.
El fognak kezdeni maguktól enni, ha eljött az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!