Anyukák! Hogy vegyem rá 2 és félévesemet az evésre?
Csak egy rokon kisfiú példáját tudom leírni, mert szerencsére az én lányom mindenevő :-)
Szóval a legfontosabb, hogy ne erőltessétek. Ha minden gondolatotok ez körül forog, benne akaratlanul is kialakul egyfajta ellenállás. Az említett fiú születésétől keveset evett, majd tizenévesen valamennyi evési zavar (bulímia, anorexia) jelentkezett nála. Végül pszichiáter segítségével tudott csak helyrejönni.
Szerintem hagyjátok abba az állandó kínálgatását. Ha vannak kedvenc ételei, akkor azokat adjátok neki gyakran. Kerüljétek a sok édességet és chipset. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mindegy hogy mit, csak egyen. És ami a legfontosabb, hogy mutassatok jó példát. Üljetek le az asztalhoz és jó étvágyal kezdjetek el enni, közben beszélgessetek jókedvűen. Viszont őt ne is hívjátok, feledkezzetek el róla. Nem mondom, hogy elsőre, de pár alkalom után ő is részese akar majd lenni az egésznek. Viszont akkor sem kell rögtön lerohanni. És még egy dolog, ne legyen mindig ez a téma otthon és másokkal.
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!