Ezt a cicát már lehetetlen feladat lenne megszelidíteni?
Siman lehetseges. En pont most jartam ugy, hogy azt a felnott macskat, amelyik alapbol azert jart ide, hogy lopja a galambjainkat, annyira megszeliditettem, hogy mostmar lerazni sem tudom, jon utannam.
(pedig csak azert kezdtem neki enni adni, hogy azt egye, ne a madarainkra vadasszon. :)
Meg lehet szelidíteni, türelem kell hozzá.
Csak adj neki enni, lehetőleg mindennap ugyanabban az időben, akkor már várni fog rád.
Ne közelíts felé, hagyd, hogy ő közeledjen. Jobb ha miután leteszed az ételt, legugolsz, akkor bátrabb lesz (képzeld el milyen óriás vagy a szemében állva).
Ne nézd erősen, az fenyegető nekik! Ha találkozna a tekintetetek inkább nézz félre, vagy hunyd le a szemed egy két másodpercre.
Megpróbálhatod egyre közelebbről etetni de ha látszik, hogy ideges még akkor ne erőltesd, inkább várj még egy két napot ugyanabból a távolságból.
És ne is próbálj hozzányúlni, inkább csak gugolva nyújtsd ki lazán a nyitott kezedet az irányába és ne mozgasd. Hagyd, hogy ő közelítsen. Ha már lesz bátorsága, megszaglássza majd az ujjadat. De még ekkor se nyúlj utána! Ha elmegy ismételd ugyanúgy a következő napon. Egyszer majd a szaglászás után saját magától fogja a fejét a kezedhez dörgölni, akkor megsimogathatod, de csak finoman.
Ha türelmes vagy előbb utóbb magához enged majd, sőt lehet, hogy a többi cica is megszelidül.
Sok sikert hozzá :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!