Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Az emberek miért nem ivartalan...

Az emberek miért nem ivartalaníttatják a macskáikat?

Figyelt kérdés

Falun lakom, ilyenkor tavasszal gyakran hallom:

-jajj, úgy sajnálom őket, de nem kell több, inkább behajigáltam a gödörbe a kismacskákat.(vízbe dobta, agyonütötte stb)

-nem kell valakinek kismacska, Cirmi(Mirci stb) megint hatot fialt.

Miért kell ezt?Kb 7 ezer a műtét, és veszélytelen is.

2010. márc. 24. 15:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

hát igen..talán mert nem tudják h egy ilyen műtét nem is olyan borzalmas mint amilyennek hangzik!

de nagyon elvagy tévedve kedves kérdező!

Én budapesti vagyok és csak egy alapitványi felhivás alapján tudtam lány cicámat 7500ft ért megműteni amugy meg 15.ezertől 35ezerig mindenféle árat találtam már...persze a fiu cicáké olcsóbb:)

2010. márc. 24. 16:23
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
16.23as én is budapesti vagyok és 7500ért műti a dokink a lányt és 4000ért a kandúrt. És mindezt akció nélkül, non-stop, mindenkinek, egész évben.
2010. márc. 24. 16:25
 13/27 anonim válasza:
100%

anyósomék ugyanezt csinálják. Van egy rakás macska (most nem tudom, mennyi épp), körülöttük, meg a többi állat körül forog a világ, de inkább agyonütik őket, minthogy egyszer elvigyék megműttetni. vagy legalább csak a kandúrokat hagynák meg, azoknak olcsóbb az ivartalanítása.

Két kutyájuk is van, az egyik nőstény, a másik kan. Mondtuk, hogy jó lenne a kant ivartalanítani, mert nem kellene, hogy kiskutyák legyenek. A válasz: de csak játszanak...

Aztán mégsem lettek kiskutyák, lehet, hogy a nőstény túl idős, vagy más baja van.

2010. márc. 24. 16:27
 14/27 anonim ***** válasza:
86%
Hm. Falun laktam én is, de kb.12éves koromtól tudtam az ivartalanításról, mint lehetőség. Az én szüleim is a "vidéki ivartalanítást" választották... Utáltam is őket ezért és szidtam is őket, mint a bokrot. És olykor szándékosan elevenítem fel nekik a dolgot, hogy lelkiismeret furdalást keltsek bennük. Ez van. Lehet szemét vagyok, de meg kell érteniük, hogy nincs jogukban mások életén spórolni. Igaz 10 évembe tellett, de ma már az anyagiak mérlegelése nélkül hívnak állatorvost ha szükséges.
2010. márc. 24. 16:45
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Én városban lakom, de olyan részben, ami kicsit már falusias jellegű. Sok-sok éve könyörögtem ki egy cicát, aki nőstény volt. Nem ivartalaníttattuk. Azóta sem, egyet sem. És mi történt? Semmi. Születtek a kiscicák, volt, hogy egyszerre 13 élt velünk. A lakásba nem jöhetnek be, de az udvaron elférnek. És nincs is jobb, mint amikor így tavasszal-nyáron reggel kiülök a teraszra és gyűlnek oda, játszanak a napon, dörgölőznek az ember lábához. Nem értem, miért kellene ivartalanítani vagy megölni egyet is. Nagyon kihalt lenne az udvar nélkülük. Állatorvos rendszeresen nézi és oltja őket, ez nagyobb kiadás, de pl macskakaját sosem kapnak, hanem mindig a maradékot, meg sok tejet. Ha nem elég, ami van, megoldják maguknak, elvégre ragadozók. Persze az nyilván más kérdés, ha valaki lakásban tart macskát, de azt én állatkínzásnak tartom - egy jót nem tud futni vagy fára mászni a szerencsétlen :(
2010. márc. 24. 16:47
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Az evolúció elmélete szerint annyi macs marad csak életben egy adott területen, amennyit el tud tartani az a terület.

Ha ivartalanítunk minden állatot, akkor az egyedszám le fog csökkenni, és átveszi a helyüket más faj. Például a patkányok.

sztem nem érdemes ilyen durván beavatkozni a természet egyensúlyába.

2010. márc. 24. 16:50
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
és az mért van,h lassan már egy cicás kérdésemre sem kapok választ,bármit kérdezek csak azt,h IVARTALANÍTTASD...-.-
2010. márc. 24. 17:01
 18/27 anonim ***** válasza:
78%

Az a baj hogy a macska nem a természetben él hanem az emberrel! Remélem akkor is ugyanezt fogod gondolni hogy a kedvrenc macskád vagy esetleg a gyereked szelektálódik ki! Az emberi környezet kedvező a szaporodásra, ha lenne szelekció akkor nem lenne tele a menhely.

A másik válaszolónak pedig macskának, kutyának NEM való tej! Csak hasmenésesek lesznek tőle. Ha kecsketejet adsz nekik az más, akkor bocs... Te az összes macskád eteted de attól hogy homokba dugod a fejed még a legtöbb helyen és nem csak a faluban, szépen megölik őket! A te macskád pedig egyáltlán nem élvezi hogy szülhet, csak fájdalom és macera neki. Csak ösztönből teszi. Az én kedvenc macskám is így élt ahogy a tieid, mert még kicsi voltam és én nem tudtam fizetni. És mi lett a vége? 5 évesen meghalt, de előtte minden évben vagy 10 kölyköt szült majd egy idő után már csak cuki kis halott emberiókat lavórnyi vérrel! Hát ez tiszta király. A kandúrunkat meg megölték a szomszéd kutyái, előtte megmérgezték, összeverték stb. Ezek szerint hajj de nagy kínzás bent tartani, biztonságban és ivartalanítani! Ha te olyan jól gondolkozol, akkor miért van tele a menhely? Ha csak egy macska is elkerül tőled és elletik 10 éven keresztül és szenved és teleszül mindent kiscicával már akkor gonosz vagy és még jobban rontod a macskák helyzetét. Ez a mai világ, alkalmazkodni kell nem bezzegezni hogy mi volt régen, mert most most van! Sokkal többet tudunk és sokkal jobban.

2010. márc. 24. 17:17
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez is szép. Ha nem elég neki a kaja, akkor oldja meg. Lehet a napsütéses tavaszi napon, amitől nincs is szebb és mosolyogva ültök a kertben, szerencsétlen macsekok azért simulnak annyira, hogy megszánd őket és kapjanak végre annyit enni, hogy ne kelljen kukákat túrniuk...
2010. márc. 24. 17:34
 20/27 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy azért már sokan gondolják úgy, hogy fontos az ivartalanítás.

Árban nem vagyok eltévedve, 6 macskám van, mind műttetve. A kandúr 5000, a nőstény 7000. Persze nálunk, Heves megyében. Gondolom máshol más árak vannak.

Ja, és kedves 13 cicás:ha mondjuk ebből 6 nőstény, az kb 30 kismacska minden tavasszal. Ugye azokat is eteted és gondjukat viseled?És ugye azok kölykeinek is a következő éveben?(halkan jegyzem meg, hogy nem hinném. Gondolom elüti az autó, megmérgezik, megfogja a kutya, beteg lesz stb a többi meg ki tudja...)

2010. márc. 24. 17:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!