Az emberek miért nem ivartalaníttatják a macskáikat?
Falun lakom, ilyenkor tavasszal gyakran hallom:
-jajj, úgy sajnálom őket, de nem kell több, inkább behajigáltam a gödörbe a kismacskákat.(vízbe dobta, agyonütötte stb)
-nem kell valakinek kismacska, Cirmi(Mirci stb) megint hatot fialt.
Miért kell ezt?Kb 7 ezer a műtét, és veszélytelen is.
Talan, mert az 7e az tobb mint 10%-a a altalaban falun megkeresett minimalbernek? -_-!
Meg mert agyonutni olcsobb. + Igy szoktak meg.
Mert egy csomó falusi nem is tudja, hogy lehet ilyet, ha meg megmondod neki, akkor fel is háborodik, mert pénzbe kerül, mert gondozni kéne míg felépül, mert az állatorvos arrafele úgy van elkönyvelve, hogy lódoktor és csak a tehénnek és disznónak van rá szüksége, a többi állat meg is dögölhet, esetleg akkor hívják, ha a kutya öreg és el kell altatni.
Az ivartalanítás meg ilyenek, az hülye városi sznob dolog.
Nekünk is van 3 nőstény macskánk falun, nincsenek megműtve, de kapnak fogamzásgátló gyógyszert, úgyhogy nincs szaporulat! Egyébként a helyi orvos 10000-ért ivartalanít lány cicát, és mivel nincs konkurenciája (nem úgy, mint városban, ahol ugye több doki van) ezt meg is teheti... Ja, és még olyat is hallottam róla, hogy az egyik ismerősünk nőstény tacsiját ivartalanította és benne hagyott dolgokat és elpusztult szegény. Szóval nem is a legjobb orvos, és még drága is...
Nekünk most van 4 macsunk, úgy fogadtuk be őket, de nem szeretnék kiscicát, ezért inkább a gyógyszer mellett döntöttünk.
nekem 2 cicám van, egy lány és egy fiú, mindketten ivartalanítva vannak és falun lakom.
Én azért álltam a műtét mellé, mert nem csak 1 évre szeretném a macskáimat látni(sok macska a verekedésből származó sebekbe hal meg)a lány macskám pedig nem tudott megfialni, így nem maradt neki egy sem, és a fiú cicát neki hoztuk, hogy legyen kin anyáskodnia.Felnevelte!!!
Imádom őket, minden pénzt megértek, ha az utolsómat is adtam oda nekik!
Szerintem falun a macskák többsége, nem azé, akinél vannak. Ez így kicsit hülyén hangzik, de van nekünk is egy vidéki házunk és van ott 2 "macskánk", akik csak úgy odaszegődtek... azt se tudjuk fiúk-e vagy lányok... nem hogy műteni vigyük őket, de azért kapnak kaját, ha ott vagyunk.
Régebben, mikor még a nagymamám élt ugyanebben a házban, olyan 7-8 macska volt, a fele nőstény, de azok se voltak az övéik. Nem mentek el állatkereskedésbe, hogy na akkor vesznek egy cicát, hanem csak úgy odaszegődtek.
Én megértem, hogy az ilyen kóbor állatokra nem költenek ilyen sokat, főleg, hogy még etetik is őket, pedig nem ők választották a macskákat, hanem a macskák őket.
Az viszont már szomorú és - én személy szerint elitélem - hogy megölik őket, ennek lehetne jobb módja is. Például elajándékozni vagy menhelyre vinni.
Vagy ha pénzük nincs ivartalanítani, a nőstényeket tüzelés idejére be lehetne zárni a kamrába..... pl ez is egy lehetőség. Persze hülyeség. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!